Remedii naturale pentru stimularea circulației periferice deficitare

Chiar dacă afară s-a mai încălzit, mâinile şi picioarele tale sunt în permanență reci? Dacă ai de-a face adesea cu dureri de cap, ameţeli, dacă observi că mâinile şi picioarele se umflă și amorțesc constant sau că dacă observi că pe picioare apar varice, toate acestea sunt semne ale unei circulaţii periferice lente.

Dacă aveți simptome ale circulaţiei periferice deficitare, primul lucru pe care trebui să îl faceți este să consulţați medicul, deoarece această afecțiune poate fi un semn al unei eventuale boli de inimă sau o afecţini inflamatorii a vaselor sanguine. De asemenea, puteți trata aceste neplăceri apelând la câteva soluţii la îndemână şi remedii naturiste.

Drojdia de bere, împreună cu ceapa și usturoiul au capacitatea de fluidificare a sângelui.

Se recomandă o cură de 10-14 zile cu drojdie de bere preparată din 4 linguri drojdie în 500 ml lapte, apă, suc de roşii sau de lămâie; după amestecare se ţine în frigider şi se consumă întreaga cantitate în 3 reprize pe zi. O altă variantă este să consumați câte 2-3 lingurițe de drojdie de bere proaspătă între mesele principale, timp de două săptămâni. O altă rețetă spune că o linguriță se drojdie de bere proaspătă se amestecă cu o linguriță de miere de albine și se consumă de 3 ori pe zi, între mesele principale, timp de 2-4 săptămâni. Dacă nu aveți drojdie proaspătă, puteți folosi și drojdia uscată. Astfel, 2 lingurițe de drojdie se dizolvă în jumătate de litru de suc proaspăt de morcov. Cantitatea se împarte în trei și se bea pe tot parcursul zilei, între mesele principale.

Vinul tonic cu hrean, preparat în casă, are efect vasodilatator.

Într-un litru de vin roșu natural se adaugă 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea mică și o jumătate de linguriță de piper negru boabe. Amestecul se pune într-o sticlă de sticlă închisă la culoare și se păstrează într-un loc răcoros, ferit de lumină, timp de 9 zile, după care se filtrează și se poate folosi, luând câte 3-4 linguri cu jumătate de oră înainte de fiecare masă.

Tinctura de castane îmbunătățește circulația sanguină de la nivelul picioarelor.

Castanele se mărunțesc cât mai fin, apoi se pun într-un borcan și se acoperă cu alcool de 70 de grade. Se agită o dată pe zi. După 1-2 săptămâni se strecoară, storcând castanele. Tinctura se aplica frecționând ușor picioarele de la degete către genunchi.

***

Varicastan – cremă pentru masajul picioarelor

Sedentarismul, obezitatea, profesiile care presupun statul prelungit în picioare, alimentaţia bogată în grăsimi şi în sare, consumul de alcool şi expunerea excesivă la soare, pierderea naturală a elasticității venelor, duc la apariţia insuficienţei venoase, a varicelor şi, implicit, a durerilor de picioare. Aceste afecțiuni, care au o frecvență mai mare în rândul femeilor, dar de care, totuși, nici bărbații nu sunt scutiți, au acum o soluție supereficientă.

Laboratoarele Genna – VivaNatura au creat un produs 100% natural, Varicastan, o cremă pentru masajul picioarelor cu circulație periferică deficitară și varice, cu hamamelis și castan, care îmbină principiile active din plantele într-o formulă ideală pentru confortul și sănătatea picioarelor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *