Cum să utilizați oțetul de mere pentru tratamentul eczemei?

Eczema este o afecțiune cronică a pielii determinată de inflamația generală a organismului. Dermatita atopică (AD) este cel mai frecvent tip de eczemă, și a fost numită „erupția cutanată care produce mâncărime”. Eczema poate fi o afecțiune foarte stresantă și frustrantă, care poate face viața de zi cu zi o provocare lipsită de confort. Mâncărimea frecventă poate duce la pierderea somnului și a eficienței de la locul de muncă, iar copiii pot absenta prelungit de la școală.

Eczema este o problemă cronică pentru o mulțime de oameni – se estimează că 35 de milioane de americani au eczeme. Această afecțiune a pielii este manifestată de 1-3% dintre adulți, și 10-20% din copii. Șaptezeci la sută din cazuri apar la copiii mai mici de 5 ani, iar aproximativ 60% dintre copiii care au eczeme continuă să manifeste unul sau mai multe simptome la vârsta adultă.

Simptomele eczemei

Eczema, de cele mai multe ori apare în familii și este cauzată de reacția de hipersensibilitate la alergeni. Este non-contagioasă și nu există nici un leac cunoscut pentru această afecțiune. Alte simptome includ umflarea tegumentelor, mâncărime, vezicule, crăparea și sângerarea pielii afectate.

Cum folosim oțetul de mere pentru eczeme

Poate fi greu de crezut, dar oțetul de mere poate, într-adevăr, ajuta în tratamentul eczemelor. Combinația de proprietăți antifungice și antibacteriene nu afectează pielea și asigură ameliorarea directă și rapidă a manifestărilor.

Rețeta 1

Ingrediente:

2 linguri de oțet de mere organic
2 linguri de apă
2-3 tampoane de vată

Instrucțiuni:

  • Combinați ingredientele lichide într-un castron și amestecați bine.
  • Înmuiați un tampon de vată în solutie, și aplicați direct pe zona de piele afectată.
  • Repetați tratamentul până când observați unele îmbunătățiri.

Notă: Dacă aveți o piele sensibilă, preparați o soluție oțet folosind o lingură de oțet de de mere și o jumătate de cană de apă.

Rețeta 2

  • Oțet de mere cu bicarbonat de sodiu
  • Se amestecă 2 linguri de oțet de mere, 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu, și 1/2 cană de apă.
  • După oprirea reacției oțetului cu bicarbonatul se bea lichidul.
  • Repetați regulat pentru rezultate mai bune.

Notă: Puteți amesteca cu ceai și miere.

Sursa: Natural News

***

Gelul antiacneic are puternice proprietăţi purificatoare, calmante şi răcoritoare.

Formula sa unică conţine ingrediente foarte active cum ar fi aloe vera, alantoină, uleiurile esenţiale de grapefruit, tea tree, oregano, neem, cajeput şi extracte din plante cu efecte antimicrobiene. Alantoina este un compus din tãtãneasã care stimuleazã procesul keratolitic de eliminare a celulelor moarte şi reînoire epidermicã.

Gelul ajută tenul afectat de imperfecţiuni si acnee.

carton-vivanatura-fluture-animat-19-01-2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *