Care sunt diferențele dintre creme și loțiuni ?

Loțiunile și cremele – toate fac același lucru, nu? Nu neapărat: În timp ce loțiunile și cremele sunt ambele hidratante și au rolul de a menține senzația de catifelare și netezime a pielii, acestea sunt ușor diferite, și una poate fi mai bună decât cealaltă pentru anumite tipuri de piele.

Toate produsele hidratante de îngrijire a pielii au același scop – de păstrare a umidității, sau apei, în stratul exterior al pielii. Loțiunile și cremele fac acest lucru, dar acționează la nivele diferite.

Atât loțiunile, cât și cremele pot fi pe bază de ulei sau pe bază de apă.

Dacă sunt pe bază de ulei, acestea sunt, de fapt, o emulsie sau un amestec de apă în ulei. În cazul în care acestea sunt pe bază de apă, sunt o emulsie de ulei în apă. Majoritatea loțiunilor și cremelor sunt pe bază de apă, dar emulsiile apă-în-ulei sunt, totuși, destul de des întâlnite pe piață.

O altă diferență între cele două tipuri de produse este vâscozitatea.

Loțiunile sunt o emulsie cu vâscozitate redusă. Acestea sunt concepute pentru a fi aplicate fără frecarea pielii. Deoarece au o vâscozitate scăzută, de obicei sunt ușor de aplicat pe piele. Loțiunile sunt mai ușoare și cu o textură lichidă, nu cremoasă sau uleioasă, ceea ce le recomandă pentru orice tip de piele, fiind excelente în timpul anotimpurilor calde, datorita texturii fine a acestora.

tonic-acnee-lapte-cocos-vivanaturaCreme sunt concepute pentru a avea o vâscozitate mult mai mare. Acestea sunt, în general, emulsii semisolide. Ca și loțiunile, cremele pot fi ulei-în-apă sau apă-în-ulei. Cremele de tip ulei-în-apă sunt mult mai confortabile și tolerabile cosmetic deoarece acestea sunt mai puțin grase și mai ușor de spălat cu apă. Cremele de tip apă-în-ulei sunt mai greu de manevrat, dar sunt mult mai hidratante deoarece conferă o barieră uleioasă mai puternică ce are rolul de a reduce pierderea de apă din piele.

Cremele de corp au o textură mai cremoasă, fiind mai comod de folosit în timpul iernii și sunt mai eficiente în cazul pielii uscate sau foarte deshidratate.

Pe de altă parte, gelurile se absorb în piele mai repede decât crema, sunt mai rezistente la apă și necesită o cantitate mai mică la aplicare, decât în cazul unei creme sau a unui ulei. În plus, gelul nu blochează porii, fiind excelent pentru persoanele care suferă de iritații sau acnee.

Sursa: Cosmetics and Toiletries

***

Gelul antiacneic are puternice proprietăţi purificatoare, calmante şi răcoritoare.

Formula sa unică conţine ingrediente foarte active cum ar fi aloe vera, alantoină, uleiurile esenţiale de grapefruit, tea tree, oregano, neem, cajeput şi extracte din plante cu efecte antimicrobiene. Alantoina este un compus din tãtãneasã care stimuleazã procesul keratolitic de eliminare a celulelor moarte şi reînoire epidermicã.

Gelul ajută tenul afectat de imperfecţiuni si acnee.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *