Cum să scapi de punctele albe de grăsime, sau colesterol, de pe față

Punctele albe apărute pe față, datorate colesterolului, sunt umflături de grăsime care se dezvoltă sub piele. Acestea mai sunt, de asemenea, numite umflături de colesterol, sau mai formal, xantome. Un xantom nu prezintă nici un risc pentru sănătate dacă nu crește suficient de mare pentru a împiedica respirația, vederea sau alte funcții ale corpului. Persoanele care au un nivel ridicat de colesterol, ciroză sau diabet zaharat pot manifesta aceste pete de colesterol mai des decât persoanele fără astfel de probleme de sănătate.

De asemenea, xantomele nu trebuiesc confundate cu punctele mici de grăsime, de obicei cu formă rotundă, care apar adesea sub stratul superficial al pielii, în zonele unde aceasta este mai subțire și mai sensibilă, în jurul ochilor. Despre milia se credea până recent că au drept cauză înfundarea glandelor sebacee, însă ultimele studii sugerează că originea acestora este keratolitică. Keratina este o substanță mai dură decât sebumul, intră în componența țesuturilor dure, precum cel al unghiilor, și uneori apare sub formă de depozite, sub piele.

Cea mai bună măsură profilactică pentru reducerea petelor de colesterol este, evident, diminuarea conținutului de grăsimi vegetale rafinate din dietă. În cazul milia, punctele de keratină, dieta nu pare să aibă un impact major. Punctele de keratină pot fi tratate doar prin extracție la un dermatolog, sau puteți opta pentru îndepărtarea mecanică a acestora acasă, folosind un ac dezinfectat și bine ascuțit. Înainte de îndepărtarea acestora este indicat să folosiți o cremă antiacneică îmbunătățită cu acid acetilsalicilic, care are proprietăți keratolitice (îndepărtează stratul excesiv de piele moartă de la suprafața pielii), sau folosiți o cremă pentru îndepărtarea bătăturilor pentru emolierea pielii.

Sursa: LiveStrong

***

lotiune-purificatoare-antiacneicaLoţiunea este recomandată tenului cu imperfecţiuni, acneic.

Are efect astringent, tonifiant şi purificator. Îndepărtează împurităţile şi celulele moarte, eliberând porii.

Conţine ingrediente active cum ar fi aloe vera, superox, uleiurile esenţiale de grapefruit, tea tree, şi extracte din plante cu puternice propietăţi antimicrobiene, antioxidante şi regenerante.

Calmează tenul şi reglează secreţia glandelor sebacee.

Mod de utilizare: Se aplică după folosirea măștii antiacneice sau în mod individual dimineaţa şi seara, ştergând uşor faţa cu un tampon demachiant îmbibat cu loţiune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *