3 Remedii din plante pentru ameliorarea senzației de picioare grele și îmbunătățirea circulației periferice

Suferi de pe urma senzațiilor neplăcute ale picioarelor obosite şi grele? Din fericire, există suficiente remedii naturale care pot contribui la ameliorarea acestor simptome ce afectează atât circulația periferică cât și extremitățile membrelor superioare și inferioare.

Suplimentele cu Gingko

Gingko Biloba este una dintre cele mai populare și utilizate plante pentru reducerea și ameliorarea intensității furnicăturilor apărute la extremități și îmbunătățirea circulației periferice. Planta este renumită pentru capacitatea de a stimula circulația sângelui în tot corpul, ceea ce, la rândul său, va reduce amorțeala, durerea, arsurile, sau furnicăturile resimțite la nivelul degetelor membrelor inferioare.

Compresele cu frunze de varză

Furnicăturile la extremități pot apărea ca urmare a excesului de lichid reținut în organism, ceea ce duce la umflarea acestora. Compresele cu frunze de varză verde sau albă pe glezne și la încheieturile mâinilor pot ajuta la ameliorarea umflăturilor, deoarece acestea au proprietatea de eliminare a lichidului din țesuturi. Răcirea frunzelor în frigider înainte de aplicarea acestora vă poate oferi beneficii suplimentare.

Felii sau suc de pepene verde

Pepenii verzi sunt bogați în licopen un antioxidant care are un rol important în îmbunătățirea circulației sanguine. Licopenul este substanța care conferă pepenelui culoarea roșie, și prin urmare, se poate găsi în roșii, caise și grapefruit roz.

Sursa: 34-Menopause Symptoms

***

picioare-obositeSenzația de picioare obosite, dureroase și grele care apare de obicei la sfârșitul unei zile. Picioare obosite, stresante de muncă, sau cauzată de temperaturile ridicate din timpul verii, statul prelungit în picioare, lucrul îndelungat la birou, mersul pe tocuri, este o problemă firească a omului contemporan. Dacă este remediată la timp, ea se limitează la un simplu disconfort, care va dispare în cele din urmă, evitând astfel agravarea tulburărilor de circulație.

Balsamul răcoritor, cu eucalipt, pentru picioare umflate și obosite VivaNatura, este soluția optimă pentru alinarea acestor simptome. Principiile active din plante sunt combinate sinergic într-o formulă ideală pentru revigorarea și revitalizarea picioarelor obosite, cu efectele stimulativ-decongestionate a picioarelor umflate. Masarea picioarelor cu Balsamul răcoritor cu eucalipt VivaNatura răsfață și energizează picioarele, oferă o senzație de confort și hidratare. Stimulează circulația venoasă, calmează și răcorește picioarele grele și inflamate.

Balsamul este un produs 100% natural, apreciat datorită conținutului bogat în uleiuri naturale presate la rece și ingrediente vegetale active: eucalipt, camfor, mentă, ghimbir, tea tree, hamamelis, castan, ceai verde, scorțișoară, salcie, gălbenele, tătăneasă, pătlagină, iederă, stejar, viță de vie, afin și măceș. Plantele au acțiune antiinflamatoare, ajută la tonifierea pereților venoși și îmbunătățesc circulația periferică deficitară, prin drenarea sanguină.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *