Cum putem scăpa de crampele picioarelor definitiv

Se întâmplă mai ales noaptea. Avem un somn profund, fericit, când dintr-o dată ne trezesc brusc crampe foarte dureroase la gambe. Tot ceea ce poți face este să suferi în tăcere. Și să aștepți, apoi, minute bune înainte de a adormi din nou. Ce experiență neplăcută!

Crampele manifestate la nivelul picioarelor, sunt adesea doar câteva semnale pe care le manifestă organismul atunci când ceva este în neregulă. De multe ori, acestea au la origine o altă problemă. Unul dintre motivele pentru care apar crampele este lipsa unei cantități suficiente de apă din organism. Deshidratarea cronică poate face mușchii mai rigizi și predispuși la crampe.

Nivelurile scăzute de potasiu și cele ridicate de sodiu sunt unele dintre cauzele pricipale ale crampelor, de asemenea. Dacă aveți o dietă preponderent modernă, compusă din multe mâncăruri semipreparate, de tip fast food, există o mare probabilitate ca acestea să fie deficitare în potasiu și bogate în prea multă sare. Alimentele precum bananele, spanacul crud și pepenele galben sunt foarte bogate în potasiu. Dacă aveți de-a face des cu crampe usculare, încercați să le adăugați la dietă, odată cu mai multă apă și să reduceți cantitatea zilnică de sare.

Nivelurile scăzute de magneziu pot provoca, de asemenea, crampe. Avem nevoie de circa 250 de miligrame de magneziu pe zi, pentru a fi ne menține sănătoși. Quinoa, peștele, spanacul, nucile, legumele, unele semințe și ciocolata neagră sunt toate surse excelente de magneziu.

În afară de precauțiile alimentare este indicat să efectuăm exerciții blânde de întindere a mușchilor înainte de culcare și la trezire, precum și pe tot parcursul zilei, pentru a ajuta la menținerea mușchilor supli, sănătoși, și fără crampe.

Sursa: SimpleOrganicLife

***

picioare-obositeSenzația de picioare obosite, dureroase și grele care apare de obicei la sfârșitul unei zile. Picioare obosite, stresante de muncă, sau cauzată de temperaturile ridicate din timpul verii, statul prelungit în picioare, lucrul îndelungat la birou, mersul pe tocuri, este o problemă firească a omului contemporan. Dacă este remediată la timp, ea se limitează la un simplu disconfort, care va dispare în cele din urmă, evitând astfel agravarea tulburărilor de circulație.

Balsamul răcoritor, cu eucalipt, pentru picioare umflate și obosite VivaNatura, este soluția optimă pentru alinarea acestor simptome. Principiile active din plante sunt combinate sinergic într-o formulă ideală pentru revigorarea și revitalizarea picioarelor obosite, cu efectele stimulativ-decongestionate a picioarelor umflate. Masarea picioarelor cu Balsamul răcoritor cu eucalipt VivaNatura răsfață și energizează picioarele, oferă o senzație de confort și hidratare. Stimulează circulația venoasă, calmează și răcorește picioarele grele și inflamate.

Balsamul este un produs 100% natural, apreciat datorită conținutului bogat în uleiuri naturale presate la rece și ingrediente vegetale active: eucalipt, camfor, mentă, ghimbir, tea tree, hamamelis, castan, ceai verde, scorțișoară, salcie, gălbenele, tătăneasă, pătlagină, iederă, stejar, viță de vie, afin și măceș. Plantele au acțiune antiinflamatoare, ajută la tonifierea pereților venoși și îmbunătățesc circulația periferică deficitară, prin drenarea sanguină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *