Cele mai multe produse de protecție solară conțin ingrediente toxice sau substanțe chimice care afectează sistemul endocrin, și care, în cele multe cazuri, pot determina de fapt, creșterea riscului de apariție a cancerului de piele și producția de radicali liberi în organism. De fapt, în ultimii ani, odată cu începerea utilizării produselor de protecție solară pe scară largă, ratele de incidență a cancerului de piele au crescut, așa cum afirmă un document al FDA din 2007: „FDA nu cunoaște date care să demonstreze că utilizarea produselor de protecție solară ajută la prevenirea cancerului de piele.” De fapt, mai multe rapoarte arată că cele mai multe produsele de protecție solară cresc de fapt riscul de manifestare a cancerului de piele.
Toate ingredientele din această rețetă au un SPF natural, dar din moment ce este o rețetă naturală compoziția nu a fost testată de către un organism de reglementare și control a produselor, astfel încât cei care aleg să o folosească o pot face ținând cont doar de presupuneri cu privire la acțiunea SPF combinat. Iată care sunt ingredientele individuale care se pot integra în compoziția produsului:
Ulei de migdale – SPF de aproximativ 5
Uei de nucă de cocos – SPF 4-6
Oxid de zinc SPF 2-20, în funcție de cantitatea utilizată
Ulei de semințe de zmeură SPF 25-50 (în funcție de concentrație și calitate)
Ulei de semințe de morcov – SPF 35-40
Unt de Shea – SPF 4-6
Versiunea finală va avea o capacitate de protecție variată împotriva soarelui în funcție de cantitatea și calitatea fiecărui ingredient utilizat. Pentru o versiune simplă, chiar și utilizarea exclusivă a uleiului de nucă de cocos și unt de shea la care se adaugă câteva picăruri de ulei de semințe de zmeură și morcov împreună cu oxid de zinc va avea efecte de protecție în cazul unei expuneri moderate.
Ca întotdeauna discutați cu medicul dumneavoastră sau dermatologul înainte de a folosi orice produse noi.
Ingrediente:
½ ceașcă de ulei de migdale sau ulei de semințe de zmeură (se poate folosi, de asemenea, uleiul de cătină SPF 10+)
¼ cană ulei de nucă de cocos (SPF natural 4+)
¼ cană ceară de albine
2 linguri de oxid de zinc (are proprietăți de reflecție a razelor solare UVB, UVA2, UVA1)
Cum se prepară:
Combinați ingredientele, cu excepția oxidului de zinc într-un borcan de dimensiuni mai mari. Umpleți o cratiță medie cu câțiva ml de apă și lăsați să se încălzească la foc mediu.
Puneți un capac peste borcanul gol și plasați-l în cratița cu apă.
Pe măsură ce încălzește apa, ingredientele din vas vor începe să se topească. Se agită sau se amestecă din când în când pentru a se încorpora bine toate substanțele. Când toate ingredientele sunt complet topite, se adaugă oxid de zinc, se amestecă bine și se toarnă într-un borcan sau cutie de metal pe care doriți să o folosiți pentru depozitare.
Borcanele mici sunt cel mai indicate pentru păstrarea în bune condiții a produsului final.
Se amestecă de câteva ori pe măsură ce se răcește pentru a vă asigura că oxidul de zinc este complet încorporat.
Utilizați protecția solară regulat. Cel mai bine este să folosiți produsul în termen de șase luni de la fabricare.
Sursa: Wellness Mama
***
Pielea este oglinda sănătății noastre, a vitalității și a stilului de viață. Îngrijirea pielii este un aspect important care preocupă în mod obișnuit majoritatea femeilor. Pielea poate fi afectată de numeroși factori, atât interni, precum toxinele în exces, reziduurile acide provenite dintr-o dietă necorespunzătoare, nicotina, radicalii liberi, variațiile greutății corporale sau neadaptarea la stress, cît și externi, cum ar fi radiațiile solare puternice, călura excesivă, vântul, frigul. Deshidratarea pielii poate fi influențată de acești factori.
Crema de corp VivaNatura cu ulei de portocale și unt de shea asigură pielii hidratarea optimă, îi redă fermitatea și elasticitatea devenind astfel netedă și catifelată. Este o cremă 98% naturală cu un parfum delicat de portocal care răsfaţă întregul trup prin acțiunea sa de revigorare și hrănire lăsănd pielii un aspect sănătos și foarte atrăgător.
Formula sa înglobează principiile active din plante, uleiuri naturale și unt de shea (Butyrospermum Parki ). Acesta din urmă este considerat a fi cel mai bun hidratant pentru piele, denumit și “Aurul Africii”, conține un procent ridicat de vitamina A şi E care ajută la regenerarea celulelor, stimulează sinteza de colagen care previne ridurile şi alte semne de îmbătrânire. De asemenea el are un rol vindecător, protejează pielea de diverși factori exteni, este calmant, anti-inflamator, cu factor de protecţie UV, activează microcirculația.