Cum să prepari o apă de gură antibacteriană cu miere și mentă

collage-of-ingredientsIată o rețetă minunată pentru o apă de gură preparată în casă care utilizează exclusiv ingrediente naturale special alese pentru proprietățile antibacteriene și calitățile aromatice!

Formula include praf de copt – și acesta este un ingredient bine ales, deoarece, fiind alcalin, bicarbonatul de sodiu este considerat un bun neutralizant al acidității din gură. Motivul pentru care acesta este de benefic este că bacteriile care cauzează carii și afecțiuni gingivale prosperă în condiții acide. Chiar simpla clătire a gurii / gargară / cu o lingură de bicarbonat de sodiu și o gură de apă după mese va fi extrem de benefică pentru sănătatea cavității bucale.

Dacă ar fi să faceți acest lucru după fiecare masă, (în plus față de regimul normal de îngrijire orală, desigur), dinții s-ar menține într-o formă bună.

Formula pe care o vom detalia mai jos are în compoziție uleiuri esențiale și alte câteva ingrediente naturale.

Un ultim sfat – nu uitați că bicarbonatul de sodiu și praful de copt sunt două ingrediente ușor diferite. Pentru apa de gură preparată în casă este de preferat să folosiți bicarbonatul de sodiu.

Apă de gură cu miere și mentă

• 1 cană de apă filtrată, îmbuteliată, distilată sau apă minerală (în cazul în care trebuie să utilizați apă de la robinet, este de preferat să o fierbeți mai întâi!)
• 1 linguriță de miere
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu
• 4 picături Ulei de mentă esențial
• 4 picături de ulei esențial de lămâie
• 4 picături de ulei esențial de Melaleuca
• 1 pachet îndulcitor ștevia (opțional)

Se amestecă toate ingredientele. Mențineți preparatul în gură timp de 30 la 60 de secunde și apoi clătiți. Aveți grijă să nu înghițiți! Este plăcut, dar puternic! Cel mai bine se poate păstra într-o sticlă sigilată sau borcan.

Sursa: Herbs-Info

***

Vivanatura a creat Argentum, o pastă de dinți recomandă atât în cazul gingivitelor, parodontozelor, cât și pentru periajul zilnic, datorită efectelor excepționale pe care le are asupra sănătății gingivale și a dinților. Conține ulei volatil de portocale, care îi conferă o aromă plăcută și asigură o senzație de prospețime.

Pasta de dinți Argentum, de la Vivanatura, are un conținut bogat de substanțe active din plante care, împreună cu argintul și cuprul coloidal, oferă o protecție sporită împotriva formării tartrului și apariției cariilor. Argintul și cuprul coloidal din compoziție au o acțiune puternic antibacteriană, antifungică, dezinfectantă și de stimulare a regenerării țesuturilor. GennaDent – Argentum este o pastă de dinți 100% naturală, a cărei formulă aplică tehnologia de avangardă a metalelor coloidale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *