Cum să prepari rapid un toner matifiant

Tenul gras, care tinde să strălucească are nevoie de îngrijire delicată: orice altceva nepotrivit cu specificul tenului doar agravează problemele în loc de a le rezolva.

Care sunt nevoile tenului gras

O mască purificatoare, tonifiantă. Aceasta va lumina și revigora pielea, va opri producția de sebum în exces, și va preveni formarea punctelor negre, va strânge porii și vă va scăpa de strălucirea inestetică.

De ce aveți nevoie:

  • Un bol
  • O cană de miere naturală
  • Apă de trandafiri 200ml (aceasta are proprietăți astringente)
  • 5 picături de ulei esențial de lavandă (acesta reglează producția de sebum)

Metodă:

Se amestecă 3 linguri de miere cu 1 lingură de apă de trandafiri și 6 picături de ulei esențial de lavandă. Se aplică într-un strat gros pe față, acordând o atenție deosebită zonei T (bărbie, nas și frunte). Se lasă timp de 15 minute. Se efectuează un masaj ușor, realizat prin mici mișcări cu vârful degetelor. Se clătește.

Utilizați această mască o dată pe săptămână, pe pielea curată, uscată.

Scrub cu amidon de porumb pentru ten gras

Amidonul de porumb este, de asemenea, foarte eficient pentru a vă scăpa de tenul gras. Are efect de uscare a tenului, și va lăsa pielea feței cu un aspect mat atrăgător.

  • Se adaugă 2 linguri de amidon de porumb într-o ceașcă
  • Se toarnă suficientă apă caldă pentru a obține o pastă fină, care poate fi ușor de aplicat pe față
  • Se aplică pasta pe față și se lasă să se usuce înainte de spălare cu apă călduță.
  • Se repetă acest tratament pentru tenul gras o dată pe zi pentru rezultate optime.

Sursa: HomeRemedies

***

Crema hidratanta matifianta pentru ten mixt cu bambus si migdale dulci

crema hidratanta matifiantaTenul mixt are nevoie de o atenție mai mare în ceea ce privește îngrijirea sa, deoarece este caracterizat de un amestec de părți de ten gras cu ten uscat. Astfel, panoul central sau zonaT – de-a lungul frunții și mai jos, pe nas și bărbie, pielea tinde să fie grasă, uleioasă, și are nevoie să fie tratată ca un ten gras. Totuși, celelalte zone sunt predispuse uscării și solzării din lipsa hidratării, având nevoie să fie tratată ca un ten uscat.
Totuși, există și unele combinații de piele ce nu urmează modelul zonei T și pot prezenta aceste părți de ten gras în alte zone. Dacă nu sunteți sigure de zonele uscate și cele grase ale feței, apăsați un șervețel pe față la o oră după ce v-ați spălat. Zonele uleioase de pe șervețel arată zonele grase ale feței.
Trebuie acordată o atenție maximă și stilului de viață, știut fiind că în perioadele de stres maxim, organismul produce o cantitate mai mare de cortizol, care duce la creșterea producției de sebum. Eliminând stresul, ne ajutăm pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *