5 Beneficii ale tratamentelor matifiante

Cu toții avem acele zile când simțim că pielea pur și simplu nu arată cel mai bine. Nasul este un pic lucios, și descoperim că trebuie să insistăm mai mult cu pudra pentru a remedia aspectul uleios al tenului.

Dacă aveți tenul gras sau mixt și vă confruntați cu această situație mult mai frecvent decât doriți, dar doriți să nu treceți prea des pragul biroului dermatologic, esteticienii de la spa v-ar putea recomanda tratamente de matifiere pentru a controla excesul de sebum de pe față. Iată câteva beneficii ale tratamentelor matifiante:

1 Micșorează aspectul porilor

Atunci când porii se măresc, aceștia pot crea pete neatractive. Tratamentele de matifiere pot reduce dimensiunea porilor pentru a lăsa pielea să arate impecabil. Matifianții oferă pielii un tratament cu ulei de absorbție, care micșorează aspectul porilor în timp ce oferă acesteia un aspect neted și un finisaj care va dura pe tot parcursul zilei.

2. Uniformizează nuanța tenului

Tratamentele matifiante, de multe ori sunt incluse în fondurile de ten, pentru a ajuta la uniformizarea nuanței tenului. Mai degrabă decât să confere feței un aspect palid și lipsit de strălucire, tratamentele matifiante vor face pielea să pară proaspătă și discret strălucitoare.

3. Ajută machiajul să dureze mai mult

Tratamentele de matifiere vor permite machiajului să adere la piele pentru durate mai lungi de timp ceea ce va oferi un finisaj strălucitor care să dureze toată ziua. Pentru aceasta este suficient să utilizați o cremă hidratantă matifiantă ca bază pentru corector și fondul de ten.

4. Controlează episoadele acneice

Când uleiul este lăsat să se adune la suprafața pielii, se depune în pori. Atunci când porii sunt sufocați de sebum, nu pot respira. Acest lucru face ca bacteriile să se înmulțească, ceea ce determină apariția acneei. Atunci când se aplică un matifiant, produsul ajută la absorbția și previne acumularea sebumului, diminuând episoadele acneice, de asemenea.

5. Reduce aspectul gras al pielii

Beneficiul cel mai evident și ma important al unui tratament de matifiere este că ajută pielea să pară mai puțin uleioasă. Tratamentele de matifiere absorb excesul de sebum produs de glandele sebacee care determină aspectul gras al pielii.

Sursa: HowStuffWorks

***

Crema hidratanta matifianta pentru ten mixt cu bambus si migdale dulci

crema hidratanta matifiantaTenul mixt are nevoie de o atenție mai mare în ceea ce privește îngrijirea sa, deoarece este caracterizat de un amestec de părți de ten gras cu ten uscat. Astfel, panoul central sau zonaT – de-a lungul frunții și mai jos, pe nas și bărbie, pielea tinde să fie grasă, uleioasă, și are nevoie să fie tratată ca un ten gras. Totuși, celelalte zone sunt predispuse uscării și solzării din lipsa hidratării, având nevoie să fie tratată ca un ten uscat.
Totuși, există și unele combinații de piele ce nu urmează modelul zonei T și pot prezenta aceste părți de ten gras în alte zone. Dacă nu sunteți sigure de zonele uscate și cele grase ale feței, apăsați un șervețel pe față la o oră după ce v-ați spălat. Zonele uleioase de pe șervețel arată zonele grase ale feței.
Trebuie acordată o atenție maximă și stilului de viață, știut fiind că în perioadele de stres maxim, organismul produce o cantitate mai mare de cortizol, care duce la creșterea producției de sebum. Eliminând stresul, ne ajutăm pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *