Cum să îndepărtezi punctele de grăsime din jurul ochilor

Punctele de grăsime reprezintă o afecțiune a pielii des întâlnită în rândul persoanelor adulte. Aceasta poate apărea însă și la copii sau la bebeluși. De cele mai multe ori, aceste puncte dispar de la sine, însă sunt și cazuri când este nevoie de intervenție dermatologică.

Punctele de grăsime apar pe pielea din jurul ochilor, la persoanele de toate vârstele. Aceste puncte de grăsime se formează atunci când cheratina (o substanță produsă de piele) rămâne blocată în țesuturile de la suprafața acesteia și formează mici chisturi de culoare albă, nedureroase dar îndeajuns de inestetice.

De cele mai multe ori, aceste puncte de grăsime se formează la baza unui folicul de păr sau a unei glande sudoripare. Punctele de grăsime apar de obicei în zona pielii sensibile din jurul ochilor, obrajilor sau de pe pleoape.

Iată cel mai simplu și natural remediu. În primul rând, trebuie îndepărtat stratul de piele moartă de deasupra punctului de grăsime, deoarece acesta împiedică transpirația să scoată afară depunerile. Chiar dacă foliculul se poate supraîncărca datorită bateriilor sau exceselor sudorifice, putem spune că în acest caz mai degrabă este vorba de o supraproducție de cheratină. Pentru a preîntâmpina aceste probleme se pot adăuga în mod regulat semințe de muștar proaspete în băuturile proteice.  Pulberea muștar este principalul ingredient detoxifiant care încălzește corpul și dilatează porii pielii. Toxinele sunt eliberate la suprafața a pielii iar porii sunt în același timp curățați prin procesele naturale ale organismului.  Semințele de muștar au, totdată, cel mai mare „câmp de qi” (conținut energetic subtil) dintre de toate semințele cunoscute până în prezent. Aceasta te va ajuta în viitor la eliminarea cheratinei acumulate însă, de asemenea, trebuie să eliminați ceea ce deja există în por.
Pentru a curăța suprafața pielii în mod regulat, utilizați una dintre următoarele două metode. Amestecați pulpa unui avocado bine copt cu gel de aloe proaspătă. Sau puteți folosi o metodă pe care o utilizează indienii: acid lactic (un iaurt… amestecat cu praf de turmeric cu făină graham, (sau năut), ca un elemente exfoliante. Lăsați amestecul iaurt pe suprafața pielii timp de o jumătate de oră. Această mască funcționează bine pentru înmuierea stratului superficial al tenului. Rețetele oferă aciditatea potrivită pentru dizolvarea pielii uscate fără a o usca în exces sau a o traumatiza. Aceleași efecte le au și măștile de roșii sau grapefruit păstrate o jumătate de oră pe față. Apoi pielea se poate spăla cu săpun și punctele albe de grăsime sunt acum extrem de ușor de îndepărtat.
Pentru extragerea punctelor albe și a resturilor de cheratină se poate folosi fie un ac sterilizat fie pur și simplu un prosop mai aspru cu care se „periază” energic locul dorit. Pentru igienizare se pot folosi petale de gălbenele sau extracte alcoolice din aceleași plante. Mușețelul vindecă, de asemenea, orice rană instantaneu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *