7 trucuri simple cu ulei de cocos pentru o frumusețe naturală

cocosUleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic dorit de tot mai multe persoane dispuse să renunțe la tratamentele clasice, care din păcate sunt produse cu substanțe mai degrabă dăunătoare sănătății şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă.

Uleiul de cocos a ajuns să fie utilizat ca produs de înfrumusețare datorită proprietăților sale antibacteriene şi antifungice. În plus este un produs hidratant și foarte grijuliu cu epiderma noastră, fiind folosit în compoziția multor produse de înfrumusețare. Uleiul de nucă de cocos este format din grăsimi saturate (90%  din întreg conținutul), și are în compoziție vitaminele E şi K, dar este bogat şi în Fier.

Iată cum te poți folosi de cocos în diverse rețete:
Hidratează mâinile uscate

Nu poți să folosești uleiul când pleci undeva, dar dacă stai acasă și nu trebuie să-ți folosești mâinile câteva minute, astfel încât să intre în piele, este extrem de benefic. Alege uleiul virgin, cel mai sănătos dintre toate.

Îți accentuează pomeții

Dacă ai fața obosită și vrei să o împrospătezi repede și ușor, pune foarte puțin ulei pe pomeți. Aceștia vor căpăta o strălucire delicată iar pielea  va căpăta un aspect natural.

Când te razi pe picioare

Cremele de ras convenționale sunt scumpe și poate nici prea delicate cu pielea de pe picioarele femeilor. Uleiul de cocos protejează foarte bine epiderma, are rol antimicrobian și miroase foarte bine, calmând și eventualele iritații apărute.

Balsam de păr

Uleiul de cocos pătrunde adânc în firul de păr și previne căderea firelor. Pune în căușul mâinii puțin ulei și masează părul, după care lasă așa câteva ore, acoperind cu un prosop. Poți chiar să dormi cu această mască. Dimineață spală-ți părul.

Pe post de demachiant

Uleiul de cocos este bun chiar și pentru îndepărtarea rimelului rezistent la apă. Pune puțin lichid pe un tampon de bumbac și curăță zona pe care dorești să o demachiezi.

Nu numai că vei scăpa de tot machiajul, dar epiderma va rămâne și hidratată. Nu uita să te speli pe față apoi.

Produs hidratant pentru corp

Un studiu recent pe animale arată că, aplicat pe piele, uleiul virgin de cocos grăbește vindecarea rănilor. În plus, studiile realizate pe oameni arată că ajută la creșterea nivelului de hidratare și reducerea cantității de apă pierdută.

În scrub

Amestecă o jumătate de cană de ulei de cocos încălzit foarte puțin cu niște zahăr brun și sare în cristale mari. Adaugă câteva picături de ulei esențial de vanilie dacă vrei să creezi un scrub cu un miros senzațional.

Curăță apoi celulele moarte. Chiar și după ce te clătești, mireasma va rămâne și vei arăta și mirosi perfect.

Sursa: Prevention

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *