Atenție la consumul de alge verzi ! – Iată cum vă pot afecta creierul

chlorellaUn virus care infectează de obicei algele verzi şi care nu a mai fost detectat până în prezent în organismul oamenilor sănătoşi afectează funcţiile cognitive ale creierului uman, inclusiv procesarea vizuală şi conştientizarea spaţiului din jur.

Cercetătorii americani au descoperit că acest virus infectează creierul şi îi face pe oameni mai proşti, fără ca starea de sănătate generală să fie afectată, potrivit independent.co.uk, citat de Mediafax.

Cercetătorii de la Johns Hopkins Medical School, de la Universitatea din Nebraska, au făcut această descoperire în timp ce efectuau un studiu privind microbii care infectează gâtul uman.

În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit un ADN în ţesutul din gâtul unor voluntari sănătoşi care era similar cu ADN-ul unui virus despre care se ştie că infectează algele verzi.

„Aceasta este o dovadă uluitoare că organismele «inofensive» care trăiesc în corpul uman pot afecta comportamentul şi funcţiile congnitive”, a declarat Robert Yolken, virusologul care a condus studiul.

„Multe diferenţe fiziologice dintre persoana A şi persoana B sunt codificate în setul de gene moştenite de fiecare de la părinţii săi, dar unele diferenţe sunt alimentate de diferite microorganisme pe care le găzduim şi care interacţionează cu genele noastre”, a mai spus virusologul.

Dintre cei 92 de participanţi la studiu, 40 erau purtători ai virusului Acanthocystis turfacea – Chlorella virus 1 (ATCV-1), care infectează de obicei algele verzi. Purtătorii virusului au avut rezultate mai proaste la teste menite să măsoare viteza şi acurateţea procesării vizuale. De asemenea, aceşti indivizi au obţinut scoruri mai proaste la sarcini făcute să măsoare atenţia.

Scanurile cerebrale au confirmat faptul că ATCV-1 este vinovatul din spatele lipsei de atenție a subiecților participanți la studiu, prin provocarea modificărilor în expresia a aproape 1300 gene din hipocampus, zona responsabilă pentru stocarea amintirilor și determinarea orientării corecte a organismelor în mediul înconjurător. Virusul a modificat modul în care hipocampusul răspunde la neurotransmițătorul dopamină, care este utilizat pe scară largă în întreaga activitate a creierului și a sistemului imunitar. Deși virusul nu a fost descoperit că poate infecta creierul în mod direct, ar putea acționa asupra conexiunii cu sistemul imunitar.

Organismul uman conţine mii de miliarde de bacterii, virusuri şi ciuperci. Cele mai multe dintre acestea sunt inofensive, dar descoperirile realizate cu ajutorul acestui studiu arată că unii microbi pot avea un impact negativ asupra funcţiilor cognitive, fără să afecteze, însă, starea de sănătate a individului.

Chlorella, supranumită şi “suplimentul energiei și al vitalității”, are proprietăți terapeutice de excepție, îmbunătățind starea de sănătate a organismului, în general și întărind sistemul imunitar, în special, datorită înlăturării reziduurilor și pesticidelor din organism, ingerate prin alimente. Chlorella, precum alga AFA și zeolitul, extrage din corp depunerile de mercur și alte metale grele.

Specia Chlorella pyrenoidosa conţine un complex de substanţe care măresc viteza de reînnoire a celulelor îmbătrânite din organismul uman. Efectele de reînti­nerire devin foarte evidente, mai ales în timp, şi sunt vizibile în primul rând la nivelul pielii şi al ţesutului muscular, care îşi păstrează sau îşi recapătă tonusul sub acţiunea acestei alge. Apoi, sistemul nervos va fi mult mai bine protejat prin tratamentul cu Chlorella, apariţia unor afecţiuni degenerative, cum ar fi maladia Parkinson sau Alzheimer, fiind prevenită. Nu în ulti­mul rând, sistemul cardiovascular va beneficia de efec­tul reîntineritor al acestei alge, tensiunea arterială fiind normalizată, vasele de sânge păstrându-şi supleţea şi rezistenţa, fiind astfel evitată ischemia cardiacă sau accidentul vascular cerebral.

Sursa: IFL Science

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *