Cremele cu colagen o "politica de marketing" – rezultate = zero!

Specialistii britanici  au efectuat studii din care au rezultat ca podusele cosmetice pe baza de colagen nu au nici un efect deoarece moleculele mari din colagen nu intra in piele, ele raman pe fata si se indeparteaza foarte usor .
Ideea de la baza acestor produse este ca moleculele de colagen patrund in piele si ajuta proteina continuta in mod natural de piele. Sferele de colagen sunt insa mult prea mari, iar pielea respinge astfel de substante„, a spus Richard Guy, profesor de stiinte farmaceutice la Universitatea din Bath.
 
Jonathan Hadgraft, profesor de chimie la Universitatea din Londra spune ca se estimeaza ca 60% din aceste creme patrund in piele, insa in realitate majoritatea cremei ramane pe piele. „Daca ar patrunde in piele si ar intra in sange, ar trebui sa fie clasificate ca fiind medicamente„, a declarat el.
Dailymail scrie ca autorii studiului au analizat creme de fata de top, care au preturi ridicate si care datorita unei promovari agresive si unor politici de marketing nesustinute de rezultate stiintifice au reusit sa induca in mintea femeilor ca produsele cu colagen au efecte miraculoase asupra tenului.
Iata un prim pas in a demasca promovarea desantata a produselor de infrumusetare care nu au efectele ce sunt atribuite produselor.
Cati bani aruncati pe ferestra de dragul unui ten frumos?
Studiul a starnit un val de critici din partea firmelor de cosmetice care au reactionat cu diverse declaratii.
Colagenul este o proteina esentiala pentru elasticitatea pielii si se pierde cu varsta.