Cercetătorii au descoperit un nou tratament non-medicamentos care poate inversa efectele bolii Alzheimer

Boala Alzheimer a fost recunoscută oficial acum o sută de ani, dar aceasta nu înseamnă că există vreun tratament eficient pentru aceasta. Recent, cercetătorii de la UCLA spun că au dezvoltat un program care indică pentru prima dată că efectul de pierdere a memoriei poate fi inversat.

Nu e un medicament, nu este o procedură, este o nouă abordare cuprinzătoare și personalizată pentru tratarea pierderilor de memorie asociate bolii Alzheimer. Cercetătorii de la UCLA au descoperit exact ce se poate face pentru a inversa modul în care boala afectează creierul.

În raportul oferit de UCLA, Dr. Dale E. Bredesens explică modul în care se manifestă boala Alzheimer subliniind că aceasta este o afecțiune complexă care poate fi influențată de somn, dietă, și chiar de exercițiile fizice.

„Toate acestea – împreună cu alte lucruri – contribuie la menținerea unui echilibru critic în plasticitatea creierului”, a declarat Bredesen.

Zece pacienți care au înregistrat pierderi de memorie, unii cu structuri specifice ale creierului afectat de Alzheimer, confirmate prin SCAN, au participat la un studiu al UCLA mic numit MEND (Metabolic Enhancement for Neurodegeneration).

În protocolul UCLA, pacienții făcut schimbări dramatice ale stilului de viață. Aceștia au evitat carbohidrații simpli, glutenul și alimentele procesate. Au crescut aportul de pește, au efectuat ședințe de yoga și meditație. Au fost instruiți să ia melatonină, pentru a avea un somn adecvat, să includă în dietă vitamina B-12, D-3 și uleiul de pește.

În termen de șase luni, nouă pacienți au înregistrat o îmbunătățire notabilă a memoriei. Un pacient, care se afla într-un stadiu avansat de Alzheimer, nu a prezentat, însă, nici o îmbunătățire.

Cercetătorii UCLA spun ca rezultatele sugerează, cel puțin la început, că schimbarea proceselor metabolice ale unei persoane poate reface memoria și funcția cognitivă.

Șase dintre pacienții din pacienții din studiu, care au trebuit să întrerupă lucrul au fost capabili să se întoarcă la locurile lor de muncă. Autorii studiului spun unii pacienți au fost urmăriți pe o perioadă de până la doi ani și jumătate, iar îmbunătățirile de memorie s-au menținut.

Universitatea plănuiește să desfășoare studii mai mari și mai aprofundate legate de acest program terapeutic.

Sursa: ABC7News

♦♦♦

Aloe Plant este un gel 100% natural de aloe vera, cu argint coloidal și ulei de tea tree. Gelul conține o concentrație mare de aloe vera și poate fi utilizat pentru diverse afecțiuni cutanate.

Aloe Vera este o plantă minune care are multiple efecte benefice asupra organismului uman. Gelul de aloe vera acționează la nivel tegumentar, având proprietăți cicatrizante extraordinare și regeneratoare. Aloe Vera este antiseptică, antimicotică, antibacteriană, antiinflamatoare, dezinfectantă, analgezică, antioxidantă (încetinește procesul de îmbătrânire a pielii), purificatoare și detoxifiantă. Planta conține vitaminele A, B1, B2, B6, minerale, precum și o mare cantitate de aminoacizi și enzime, ușor asimilabile.

Astfel, prin calitățile sale curative excepționale, gelul de aloe vera este un remediu ideal pentru multiple afecțiuni cutanate: previne și ameliorează acneea, arsurile solare, arsurile de orice fel, erupțiile cutanate, micozele (produse de ciuperci parazitare ale pielii), diversele alergii și mâncărimi, eczemele, urticaria, ridurile, zona zoster, psoriazis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *