Cele mai bune remedii naturale pentru infecțiile vaginale frecvente

Experții afirmă că toate femeile au tendința de a suferi de o formă de infecție vaginală pe parcursul vieții. Există unele măsuri pentru a preveni aceste infecții, dar în anumite cazuri, acestea se întâmplă oricum.

Nutriția

Nutriția joacă un rol extrem de important în aceste cazuri, deoarece există anumite alimente care au proprietăți de prevenire sau eliminare a infecțiilor.

În plus, dieta ajută la întărirea sistemului imunitar, deci face organismul capabil de a lupta împotriva oricărui microorganism care împiedică fortifierea acestuia.

Ar trebui să consumăm, așadar, alimente care conțin:
• Fier: scoici, carne de organe, leguminoase, legume verzi.
• Zinc: carne de miel, stridii, alune dovleac, germeni de grâu.
• Vitamina B: ficat, lapte, ouă, pește.

Consumul de iaurt natural este un mare ajutor pentru evitarea infecțiilor vaginale, iar dacă deja suferiți de pe urma unei astfel de afecțiuni, puteți folosi iaurtul pe post de remediu aplicat local, în zona dumneavoastră vaginală.

Ce ar trebui să evităm?

Alcool, tutun, droguri, pâine, alimente procesate și conservate, drojdii și zaharuri.

Remedii naturale

Iată câteva plante cu proprietăți antibiotice și anti-inflamatorii, care pot consolida sistemul imunitar al organismului:

• Boldo: este util pentru infecțiile cauzate de ciuperci. Are proprietăți antifungice. Este indicat să faceți băi cu Boldo.
• Gălbenele: se pot utiliza pentru a preveni sau trata infecțiile vaginale. Posedă proprietăți antibiotice și antifungice. Puneți o cantitate mică de gălbenele în apă clocotită, lăsați să clocotească, iar după răcire pregătiți o cataplasmă pe care să o plasați pe zona infectată.
• Mușețel: poate fi infuzat în apa unei băi pentru zona inghinală.
Alte metode naturale
• Usturoiul: Excelent antibacterian și antifungic. Zdrobiți un cățel de usturoi pentru a face o pastă, și aplicați extern pe zona vizată.
• Uleiul de Tea Tree: Puneți câteva picături în apa de baie. Are proprietăți antibacteriene.

Oțetul de mere: ajută la echilibrarea pH-ului. Se amestecă 3 linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă. Beți de trei ori pe zi.

Sursa: Step to Health

***

Aloe Plant este un gel 100% natural de aloe vera, cu argint coloidal și ulei de tea tree. Gelul conține o concentrație mare de aloe vera și poate fi utilizat pentru diverse afecțiuni cutanate.

Aloe Vera este o plantă minune care are multiple efecte benefice asupra organismului uman. Ea acționează la nivel tegumentar, având proprietăți cicatrizante extraordinare și regeneratoare. Aloe Vera este antiseptică, antimicotică, antibacteriană, antiinflamatoare, dezinfectantă, analgezică, antioxidantă (încetinește procesul de îmbătrânire a pielii), purificatoare și detoxifiantă. Planta conține vitaminele A, B1, B2, B6, minerale, precum și o mare cantitate de aminoacizi și enzime, ușor asimilabile.

Astfel, prin calitățile sale curative excepționale, gelul de aloe vera este un remediu ideal pentru multiple afecțiuni cutanate: previne și ameliorează acneea, arsurile solare, arsurile de orice fel, erupțiile cutanate, micozele (produse de ciuperci parazitare ale pielii), diversele alergii și mâncărimi, eczemele, urticaria, ridurile, zona zoster, psoriazis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *