4 Produse naturale pentru îndepărtarea machiajului pe care le puteți găsi în bucătărie

Șervețelele și emulsiile obișnuite, folosite pentru îndepărtarea machiajului pot părea ușor de folosit, dar, în realitate, produsele ce conțin substanțe chimice de sinteză pot irita ochii și pielea dacă sunt folosite pe o perioadă îndelungată de timp.

Mai mult, ingredientele active din produsele de curățare a machiajului lasă pe piele reziduuri și pot expune pielea la concentrații mari de substanțe folosite pentru solubilizare, surfactanți și emulgatori.

Iată câteva metode naturale de a elimina machiajul și reîmprospăta pielea, fără utilizarea substanțelor chimice dure:

1. Uleiurile naturale

Utilizarea oricărui tip de demachiant cu ingrediente de sinteză va curăța inevitabil pielea de uleiurile sale naturale, provocând unul din două efecte: tenul va deveni fie foarte uscat și va trebui să fie tratat cu cremă hidratantă, fie va începe supra-producția de uleiuri, în urma căreia veți remarca tendința de îngrășare a tenului. O mulțime de produse de pe piață se mândresc cu eticheta „fără ulei,” dar în realitate acestea pot afecta pielea și determina, de fapt, îmbătrânirea prematură a tenului. Dacă utilizați uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de măsline și ulei de cocos, veți putea pentru curăța pielea eficient, fără să cauzați uscarea excesivă a acesteia.

2. Laptele

Nu e de mirare că laptele este foarte bun pentru piele. Băile de lapte erau un regim popular de întreținere a frumuseții pentru femeile aparținând nobilimii, cu mii de ani în urmă. Grăsimea și proteinele ​​din lapte, în special din cel integral, poate ajuta tenul să se hidrateze și să permită porilor să rețină umezeala. În timp ce laptele consumat ca aliment ar putea provoca apariția unor afecțiuni ale pielii ca acnee și eczeme, utilizarea locală a acestuia ar putea ajuta la calmarea tenului.

3. Castravetele

Există multe produse de înfrumusețare care utilizează castraveții pentru a ajuta la îndepărtarea eficientă a machiajului. Așadar, în loc să mergeți la magazin, căutați mai degrabă în frigider. Castraveții au proprietăți anti-inflamatorii, astfel, vor ajuta pentru la calmarea pielii iritate sau predispuse la acnee.

4. Iaurtul

Iaurtul este un alt ingredient care se găsește în bucătărie, și care poate fi un ajutor excelent pentru piele, deoarece servește unei serii de scopuri diferite. Utilizarea iaurtului pentru demachiere poate ajuta la hidratarea acesteia, și este perfect pentru ameliorarea arsurilor solare.

Sursa: Medical Daily

***

Crema demachiantă VivaNatura are multiple efecte benefice, hrănește pielea, făcând-o netedă și moale, hidratează pielea uscată, previne erupțiile cutanate, și ameliorează cearcănele.

Uleiul de migdale catifelează și conferă strălucire pielii, calmează iritațiile și inflamațiile, atenuează senzațiile de mâncărime, fiind o sursă importantă de vitamina E și minerale, care ajută la păstrarea unui echilibru adecvat de umiditate al pielii.

Uleiul de sâmburi de struguri are un puternic efect antioxidant, emolient, cu o textură ușoară, care este foarte repede absorbită de piele. Crema demachiantă nu lasă urme grase pe piele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *