Beneficiile naturale din urda si din ouale de prepelita

 
URDA este o branza obtinuta prin fierberea zerului rezultat din laptele de oaie dupa ce s-a preparat (adunat) casul.
Urda are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara, contine proteine solubile în apă, vitamine şi inca ramin in ea multe minerale din lapte.
Urda ca si aliment da rapid senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp, avind o densitate nutritionala mare. Specialistii recomanda ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural. Un alt avantaj al consumului de urda este acela ca mareste masa musculara. Urda contine aminoacizi ramificati, ce construiesc fibra musculara. Urda face minuni, intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta !
Nutritionistii recomanda urda in combinatie cu mararul. Se poate adauga un praf de sare si poate fi combinata, de asemenea, cu alte legume: ardei gras, castravete sau rosie. Specialistii nu recomanda amestecul dintre urda + preparate din carne, pentru ca ele contin tipuri diferite de proteine, ce se digera greu, impreuna.
Informatii nutritionale despre urda:
Pentru 100 g valoare nutritiva zilnica %
Calories: 174
Total grasimi 13 g
Grasimi saturate 8 g
Colesterol 51 mg 17 %
Sodiu 84 mg 17%
Total carbohidrati 3 g 1%
Fibre 0
Zahar 0
Proteine 11 g 22 %
Vitamine
Vitamina A 8 %
Vitamin K 1%
Riboflavoine 11%
Vitamin B6 2%
Vitamin B12 5%
Pantothenic Acid 3%
Folati 3%
Minerale
Calciu 20%
Fier 2 %
Magnesium 2%
Fosfor 15%
Potasiu 4%
Zinc 7%
Seleniu 20 %
Total grasimi 19%
Grasimi saturate 41%
Zerul din care se obtine urda mai poate fi folosit si in alte scopruri cum ar fi:
Puteţi să-l utilizaţi in aluatul de pâine, sau sa il adaugati in supe si ciorbe. Este foarte potrivit sa se adauge zer in mancarurile cu paste sau cu fasole. (creşte putin timpul de preparare).
Puteti sa il beti chiar şi simplu sau sa il indulciti usor.

OUALE DE PREPRELITA

Efectul tamaduitor al oualor de prepelita este dovedit atat de cercetatorii straini cat si de cei romani dupa zeci de ani de cercetari.
In urma cercetarilor si a experimentarilor in clinici si in sanatorii, s-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2.
De asemenea, contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman la orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. Puale de prepelita se folosesc in perioada pre si postnatala, ca si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Ajuta la formarea neuronilor sistemului nervos central al copiilor si intarzie procesele degenerative de imbatranire.
Ouale de prepelita sunt recomandate in orice regim alimentar, pentru ca au mai putin colesterol, decit cele de gaina.
Dimineata, pe stomacul gol, se pot bea 5 oua de prepelita, ca sa taie pofta de mincare si sa aduca energie, organismului. Tot in curele de slabire, ouale de prepelita previn anemia. Nutritionistii includ frecvent, in dietele lor, acest aliment: 7- 8 oua de prepelita, in loc de unul de gaina, fierte sau ochiuri.
Dintre proteinele animale, oul de prepelita are cel mai echilibrat continut proteic, vitamino-mineral si enzimatic, fiind capabil sa regleze carentele alimentare. Consumul constant de oua de prepelita amelioreaza problemele aparatului circulator, digestiv, cardio-respirator si imbunatatesc functia reproductiva.
Sunt recomandate doua tipuri de cura cu oua de prepelita:
1.    CURA DE 120 DE OUA – pentru hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.
Cura cu 120 buc se va face în 25 de zile, în prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi pâna în a 25-a zi câte 5 oua.
2.    CURA DE 240 DE OUA – pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos, potenta, boli de ficat, arteroscleroza, scleroza coronanina, etc.
Cura cu 240 buc se face în 49 de zile, în prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi si pâna în a 49-a zi, se iau câte 5 oua pe zi.
Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de pauza – la adulti, iar la copii – dupa doua, trei luni.
Exista mai multe scheme (grafice) de tratament, in functie de varsta, de afectiuni si – de ce nu – de recomandarile medicului curant. Este foarte important sa se consume oua proaspete
Mod de administrare :
Ouale se iau crude, întepându-le si sorbindu-le direct din coaja sau sparte si amestecate cu produse naturale : miere de albine, lamâie, brânza de vaci proaspata.
Ouale se iau dimineata, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun. Dupa 20 de zile de pauza cura se poate repeta. Ouale se pastreaza în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheta. Cantitatea ce trebuie consumata se scoate de cu seara din frigider, pentru a fi digerata la temperatura camerei.
În timpul curei sunt interzise bauturile alcolice.
La copiii între 4 si 8 ani se recomanda cura de 120 oua, fara a se depasi 4 oua pe zi.
Diferite scheme de tratament cu oua de prepelita
1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani: Se pot administra cate doua oua zilnic.
2. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani: Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.
3. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani: Se pot administra cate trei oua zilnic.
4. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani: In primele patru zile – cate trei oua pe zi; Intre a 5-a si a 30-a zi – cate patru oua pe zi; In a 31-a zi – trei oua, iar in a 32-a zi – un ou.
5. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani: Se respecta schema de mai jos, doar ca in a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi.
6. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti: In primele doua zile – cate trei oua pe zi;
In a treia zi – patru oua pe zi; Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv – cate cinci oua pe zi;
In a 49-a zi – trei oua pe zi; In a 50-a zi – doua oua pe zi.
Exista si o reteta pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slabite:
Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se amesteca pana la omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de miere de albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare seara si, dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din cinci in cinci milimetri. Barbatii se pot rade in cap si sa isi aplice aceasta masca pe scalp. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat. Dimineata se spala, de preferinta cu ceai de musetel. Solutia ramasa poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la consumare.
Terapia cu oua de prepelita este benefica datorita calitatilor oului de prepelita cum ar fi: numarul mare de vitamine si minerale în comparatie cu cel de gaina. El contine : de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2 si alte substante anti alergice.
Actiuni terapeutice :
– normalizeaza activitatea inimii,
– vindeca bolile de rinichi si ficat,
– ajuta digestia, regleaza secretia acizilor din stomac, vindeca spectaculos ulcerul,
– întareste memoria,
– sporeste rezistenta adultilor constrânsi sa urmeze un regim alimentar,
– stimuleaza cresterea si dezvoltarea organismului la copii