Ar trebuie ca fiecare sa fim cuprinsi de ”REVOLUTIA COSMETICELOR NATURALE”!
Ce poate sa insemna acest lucru?
Pornind de la premisa ca omul mediu foloseste circa 10 produse de ingrijire personala si a sanatatii, vom analiza acum ce pot sa faca aceste produse prin ceea ce contin ele.
Pentru a fi ingrijit si a arata bine ne incojuram de citeva produse absolut necesare cum ar fi sapunul de toaleta sau gelul de dus, peria si pasta de dinti, antiperspirantele, parfumurile, crema de ras si lotiunea dupa ras la barbati, iar in ceea ce ne priveste pe noi femeile, aducem in atentie crema de fata, demachiantul, lotiunea tonica si crema de corp.
Femeile mai au in arsenalul lor si rujul de buze, fardurile de ochi, pudra sau fondul de ten si samponul sau vopseaua de colorat parul.
Acasa toti folosim detergentul de rufe, eventual balsamul, solutia sau detergentul de spalat vase, cel putin o solutie de curatat podele, obiecte sanitare si geamuri.
Cred ca am atins in mare produsele cu care ne inconjuram si cele pe care le folosim zi de zi, adunate rezulta o suma mare.
Din ce sunt fabricate si ce contin aceste produse? Produsele conventioanele de intretinere sunt de regula fabricate din ingrediente toxice care contin formaldehide, plumb, solventi, plastifianti, conservanti, agenti de lipire, vopsele, si substante antimicrobiene.
Ceea ce este si mai grav unele contin si substante care imita hormonii!
Noi folosim zi de zi cantitati mai mari sau mai mici din aceste produse, iar toxinele se acumuleaza zilnic in corpul nostru.
In general atunci cand se achizitioneaza produsele de ingrijire a casei, sau a lucrurilor din casa este mai dificil dar nu imposibil sa gasim produse mai putin nocive, ecologice, impedimentul ar fi pretul mult mai mare al acestor produse.
Atunci cand este vorba de pielea noastra, cel mai mare organ al corpului, aplicarea de sapunuri, lotiuni, creme, deodorante, rujuri, sampoane, parfumuri si alte produse care se aplica pe corp pentru insanatosire sau remediere.
Toate acestea ajung pe pielea noastra si unele din nefericire sunt transportate si in fluxul nostru sangvin, astfel unele sunt metabolizate sau eliminate.
Industria de ingrijire personala are cea mai ”larga permisiune de joc”comparativ cu orice alta ce industrie, când vine vorba de alegerea ingredientelor. Aceasta permisiune vine de la insusi organele abilitate, altfel spus ”vulpe paza la stână”.
In anul 2000 cercetatorii au descoperit ca in industria produselor cosmetice se ascund foarte multe ingrediente cauzatoare de cancere, malformatii congenitale, impotenta , sterilitate.
De exemplu:
– Parfumul indica prezenta a pana la 5000 de chimicale diferite. Compuşii inclusi în parfumuri sunt toxice pentru om şi suspectate sau dovedit cancerigene. Expunerea la parfumuri poate afecta sistemul nervos central, cauzand depresie, hiperactivitate, iritabilitate si alte schimbari comportamentale.
Puteti evita aceste produse chimice prin alegerea de produse parfumate cu ingrediente naturale şi uleiuri esenţiale.
– Coloranţii artificiali sunt culori certificate pentru folosira lor in alimente, medicamente, produse cosmetice şi este aprobata folosirea lor. Pe langa faptul ca au, gudron din huilă şi din petrol, coloranţii artificiali ar putea avea si metale grele, cum ar fi plumbul şi mercurul.
– Familia parabenilor sunt produse chimice – inclusiv metil paraben, etil paraben, propil paraben, butil paraben, si paraben izobutil, sunt utilizate drept conservanţi şi sunt incluse în numeroase produse cosmetice si de ingrijire. Aceste substante chimice mai sunt foarte perculoase deoarece imita hormonul feminin estrogenul. Ei sunt considerati a fi parţial responsabili pentru scaderea fertilitatii masculine si a instalarii pubertatii precoce la fete.
Extractul de seminţe de struguri şi extractul de rozmarin sunt alternative naturale la conservanţii chimici parabenii.
– la fel de criminale sunt si substantele adaugate în dezinfectanţii din baie – fenol, crezol, şi etanol, care sunt adesea folosite în apa de gura. Apele de gura si pastele de dinti sunt constituite din sute de elemente chimice care daca sunt inghitite sunt otravitoare pentru orgasnism.
„Netoxice” poate însemna că mai puţin de jumătate din animalele de laborator au murit în termen de două săptămâni de când au fost expuse studiilor de laborator la ingerarea acestor produse.
Hipoalergen – termenul este minimalist, acest termenul este în întregime nereglementat.
Urmariti acest film reprezentiv despre toxinele din cosmetice – MAKE-UP: Breast Cancer & The Estrogen Connection
Din fericire tot mai multi oameni devin mai constienti de pericolele din toxinele din produsele de sanatate si frumusete.
In alte tari europene si in America curentul celor care au renuntat la podusele conventionale, au renuntat la o parte din otravurile cotidiene, este consistent, ca si reactie la acestia, guvernele inchid ochii si pactizeaza cu transnationalele din industria chimica, farmaceutica sau cosmetica, legiferand otravurile si inventand legi impotriva remadiilor naturale.
Cu toate aceste exista oameni care iubesc oamenii si natura si aduc un mare aport la salvarea sanatatii semenilor lor prin cercetarea si apoi fabricarea de produse de ingrijire personala, a sanatatii, sau a casei, produse care includ cat mai multe ingrediente naturale sau de origine naturala si care nu agreseza, sau nu genereaza boli .
Laboratoarele Genna VivaNatura, au ca si scop crearea de produse de intretinere corporala si a sanatatii, din ingrediente naturale fara parabeni sau derivati ai petrolului, fara Organisme Modificate Genetic.
VivaNatura pe langa activitatea productiva, militeaza, formeaza si educa oamenii pentru a duce un stil de viata sanatos si cat mai aproape de natura.
Produsele de ingrijire si intretinere sunt fabricate dupa formule proprii, originale, constituentii fiind naturali de la 97 la 100%.
Pastele de dinti, cremele de intretinere corporala si a tenului, produsele de intretinere a sanatatii sunt minunate fiindca sunt naturale, iar beneficiile aduse de ele sanatatii oamenilor, sunt probate de cererea continua de pe piata, in toata perioada crizei economice si chiar si in aceste momente economice critice.
Maria Mihaiu
Lector in Cosmetica
Bucuresti 22 iunie 2011