9 Secrete ale frumuseții ascunse în uleiul de trandafir sălbatic – partea a-II-a

4. Tratament excelent pentru pielea uscată

Uleiul de semințe de trandafir sălbatic are în compoziție acizi grași esențiali de care pielea noastră are nevoie pentru a rămâne sănătoasă și puternică. Deoarece organismul nu produce AGE, aceste grăsimi trebuie să fie consumate odată cu alimentația sau absorbite prin piele. Uleiul de trandafir sălbatic are proprietatea de a se absorbi rapid și lasă puține reziduuri sau deloc, proprietate care îl face ideal pentru recuperarea pielii uscate, descuamările cauzate de dieta săracă, alergiile pielii, expunerea la substanțe chimice sau a altor factori de mediu dăunători.

5. Calmează roșeața și iritarea

Acidul linoleic din uleiul natural de trandafir sălbatic a dovedit că posedă proprietăți anti-inflamatorii, care ar putea ajuta la vindecarea și calmarea capilarelor deteriorate sau dilatate care provoacă roșeață la persoanele cu tenul sensibil.

6. Elimină petele

În plus față de toate celelalte calități care îl recomandă pentru întreținerea pielii, uleiul de măceșe este un astringent moderat. Când se utilizează ca demachiant hidratant, uleiul de trandafir sălbatic nu numai că va menține pielea moale și suplă, dar poate fi, de asemenea, folosit pentru a curăța porii de murdărie și îndepărta celulele moarte ale pielii.

7. Unghii mai puternice

Aceiași acizi grași esențiali din uleiul de semințe de măceș care îmbunătățesc tonusul pielii și calitatea acesteia pot fi, de asemenea, folosiți pentru a hidrata și fortifia unghiile, ajută la prevenirea unor infecții nedorite în timp ce aduc îmbunătățiri aspectului acestora.

8. Hrănirea scalpului și părului

Deoarece uleiul de trandafir sălbatic se absoarbe extrem de rapid, este perfect pentru hidratarea scalpului uscat. Acest ulei ușor, de asemenea, ajută la menținerea umidității în păr, fără a-l încărca sau a crea un aspect gras, așa cum fac multe produse similare de îngrijire a părului. Anti-oxidanții din ulei de trandafir sălbatic pot împiedica, de asemenea, apariția părului cărunt, prin eliminarea acumulării de peroxid de hidrogen în foliculi.

9. Vindecă traumele produse de factorii de mediu poluanți

Studiile au arătat că uleiurile terapeutice bogate în anti-oxidanți ajută la inversarea efectelor radiațiilor UV și a toxinelor de mediu prin prevenirea oxidării provocate de radicalii liberi. Hrănirea pielii cu ulei din semințe de măceș ar putea construi o barieră între corp și factorii declanșatori ai cancerului de piele. În plus, vitaminele și anti-oxidanții din acest ulei uimitor pot reduce, de asemenea, efectele arsurilor solare prin stimularea proprietăților regenerative ale celulelor pielii.

Cu atât de multe beneficii uimitoare aduse sănătății, nu e de mirare că uleiul de semințe de măceș a devenit atât de popular pe piețele care oferă alternative naturale produselor de înfrumusețare și întreținere din prezent. Atunci când este utilizat în mod regulat, uleiul de trandafir sălbatic poate ajuta tenul să fie mai puternic și să sfideze efectele timpului.

Sursa: Natural Living Ideas

Citește și: 9 Secrete ale frumuseții ascunse în uleiul de trandafir sălbatic – partea I

♦♦♦

Cremele terapeutice de la VivaNatura au fost create de specialiștii noștri după rețete testate, din produse naturale, care să asigure îngrijirea delicată a tenului. Acestea au rolul de a curăța pielea, preveni și trata erupțiile cutanate, elimină cu rapiditate coșurile, petele, roșeața, puroiul, punctele negre și punctele albe. Efectele vor putea fi observate chiar după prima utilizare.

Pachetul antiacneic  conține 2 produse eficiente pentru eliminarea efectelor neplăcute ale iritației pielii în 2 pași:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *