6 Moduri de utilizare a uleiului de macadamia pentru îngrijirea pielii

Dacă înainte de utilizare se realizează adaptarea acestora la tipul de piele, uleiurile naturale nu vor provoca încărcarea tenului sau înfundarea porilor. Însă dacă vom folosi uleiuri sintetice (cum ar fi uleiurile minerale) sau alte uleiuri grele (comedogenice) putem avea de-a face cu astfel de probleme.

În timp ce toate persoanele au tipuri de piele diferite și reacționează individual la uleiurile destinate îngrijirii pielii, uleiul de macadamia pare a fi tolerat excelent de marea majoritate a celor ce îl aleg ca produsul numărul 1 pentru înfrumusețare. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei soluții naturale și economice, care să reprezinte atât un ingredient pentru îngrijirea pielii cât și a părului poate e bine să luați în considerare uleiul de macadamia.

Cum se folosește uleiul de macadamia pentru îngrijirea pielii și a părului:

1. Cremă facială hidratantă – în cazul oricărui tip de ten este importantă utilizarea unui ulei pur care să poată reechilibra producția de sebum și să poată repara pielea. Un amestec în părți egale de ulei de jojoba și macadamia este o opțiune excelentă pentru tipul de ten gras și predispus la acnee.

2. Îndepărtarea machiajului – Puteți folosi, de asemenea, ulei de macadamia pentru a îndepărta ușor machiajul, chiar și rimelul cel mai încăpățânat. Sau, dacă doriți, utilizați un amestec compus din părți egale de ulei de macadamia si jojoba. Se pot obține rezultate foarte bune, însă, cu oricare dintre aceste opțiuni, folosite separat.

3. Ser pentru ochi – Pentru că se absoarbe atât de repede, uleiul de macadamia este un hidratant și un ser reparatoriu pentru ochi pe care îl puteți utiliza chiar și ca bază pentru machiaj. Trebuie doar să utilizați o cantitate mică și să îl aplicați ușor, în jurul ochilor.

4. Loțiune de curățare facială – Nu numai că uleiul de macadamia va elimina machiajul, dar va curăța în mod eficient și pielea. Uleiul trebuie folosit constant pentru a curăța profund fața, seara, înainte de culcare. Pentru obținerea unui produs eficient se poate prepara un amestec din părți egale de ulei de ricin organic amestecat cu ulei de macadamia organic.

5. Hidratant pentru corp – uleiul de macadamia poate fi folosit pe post de cremă hidratantă pentru întreg corpul, după duș.

6. Cremă hidratantă de păr – Datorită uleiurilor naturale părul se poate menține moale, sănătos, voluminos și crește viguros. Așadar, dacă aveți părul deteriorat prin uscările repetate cu aparatele electrice sau părul are un aspect uscat, este recomandată utilizarea câtorva picături de ulei de macadamia înainte de spălarea obișnuită cu șampon. Uleiul poate face minuni pentru înmuierea și hidratarea firelor de păr!

Aveți un ulei preferat pentru îngrijirea pielii? Ați mai folosit ulei de macadamia? Povestiți-ne despre experiențele pe care le-ați avut.

Sursa: Empowered Sustenance

♦♦♦

VivaNatura aduce Spa-ul în viața ta! După o zi solicitantă, relaxarea joacă un un rol important pentru menținerea  sănătății corpului nostru, de aceea, înainte de tratamentul pielii cu o loțiune hidratantă este indicat să utilizăm un produs pentru spălarea corpului care să nu usuce pielea în exces, protejând-o în același timp de acțiunea clorului din apă.

Gelul de duş ”Spa” cu lavandă şi ceai verde hidratează și curăță pielea, având, de asemenea, și un efect de tonifiere și revigorare, datorită principiilor active din plante, uleiuri și alte ingrediente naturale care stimulează microcirculația sanguină.

Formula inovatore a gelului de duș, conține zeolit, un mineral cu o mare capacitate de absorbție a toxinelor. Împreună cu argila, acesta oferă o curățire eficientă, înlăturând toxinele și impuritățile de la nivelul pielii. Datorită acestor ingrediente, gelul de duș realizează și un ușor gomaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *