9 Secrete ale frumuseții ascunse în uleiul de trandafir sălbatic – partea I

Considerat a fi o floare sălbatică nativă din Himalaya, trandafirul moscat (Rosa moschata), sau măceșul, este acum cultivat în zonele cu climă rece, ploioase, pe întreg globul. Însă, popularitatea în creștere nu se datorează nici florilor sale delicate albe cu parfum dulce, nici fructelor sale bogate în vitamina C. Pe piețele care vând produse naturale pentru sănătate și frumusețe, Rosa moscata este recunoscut pentru proprietățile semințelor sale.

Disponibil în cele mai multe magazine naturiste, uleiul din semințe de trandafir a devenit rapid un superstar printre produsele destinate îngrijirii pielii. Toată lumea, de la celebrități și modele până la esteticieni și dermatologi, pare să fie de acord că acest ulei uimitor este secretul pielii fără cusur. Dar ce conține uleiul de trandafir sălbatic astfel încât îl face să devină atât de special? Iată câteva elemente din lista lungă de utilizări care îl recomandă pentru păstrarea părului, pielii și unghiilor sănătoase.

1. Reducerea semnelor de îmbătrânire

Acidul trans-retinoic, o formă naturală de vitamina A prezentă în uleiul de trandafir sălbatic, poate fi folosit pentru a reduce adâncimea ridurilor, estomparea liniilor fine și iluminarea petelor apărute odată cu înaintarea în vârstă.

2. Prevenirea apariției vergeturilor

Concentrațiile mari de acizi grași esențiali prezenți în uleiul de trandafir sălbatic pot îmbunătăți rezistența și elasticitatea pielii. Atunci când este utilizat ca parte a unui regim zilnic de îngrijire a pielii, acest ulei uimitor poate ajuta la prevenirea apariției vergeturilor cauzate de graviditate, creșterea în greutate sau variațiile bruște de greutate determinate de perioada adolescenței.

3. Atenuarea cicatricilor

Într-un mod similar cu tratamentele cu colagen, acidul trans-retinoic din ulei de trandafir sălbatic oferă un impuls natural capacității de regenerare a celulelor pielii. Atunci când se aplică de două ori pe zi, pentru cicatrici, uleiul de trandafir sălbatic poate ajuta de fapt organismul să contribuie la repararea acestor semne inestetice. Pentru cicatricile mici sau mai mari, rezultatele pot fi vizibile în primele două săptămâni de la începerea tratamentului. Pentru cicatricile mai noi sau mai proeminente, vindecarea poate dura mai multe luni.

Sursa: Natural Living Ideas

Citește și: 9 Secrete ale frumuseții ascunse în uleiul de trandafir sălbatic – partea a-II-a

♦♦♦

Masca de față de la Vivanatura este un produs 100% natural, care are în compoziție argilă activă, uleiuri naturale de jojoba și palmier, extract de lavandă, tea tree și trandafiri. Această formulă are un rol puternic de revigorare și hrănire, curăță porii în profunzime, previne apariția acneei.

Formula benefică și eficientă a Măștii de față cu argilă activă și trandafir de la VivaNatura conferă tenului strălucire și vigorare datorită conținutului de uleiuri naturale, care au puternice efecte antioxidante și regeneratoare și a extractului de gălbenele și mușețel, care calmează și liniștesc tenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *