5 sfaturi eficiente pentru eliminarea  CU SUCCES a PLĂCII DENTARE 

Consumul de alimente și băuturi bogate în zahăr duce la acumularea de bacterii sau a biofilmului pe suprafața dinților, care se mai numește și placă dentară. Apariția unor boli ale gingiilor, cum ar fi gingivita, parodontita și cariile pot fi atribuite plăcii dentare, de asemenea.

Gura este considerat a fi cel mai murdar organ al corpului, deoarece este plin cu bacterii. Atunci când aceste bacterii vin în contact cu resturile de alimente, formează placa dentară. Stratul de protecție a dintelui este deteriorat odată cu apariția cariilor dentare, din cauza acestei plăci dentare acide. Astfel, este vitală eliminarea plăcii dentare, deoarece poate duce la iritarea gingiilor care cauzează pierderea dinților, gingivita și parodontoza.

1. Coajă de nucă sub formă de pudră

Aveți nevoie de apă și 30 de grame de pudră de coajă de nucă. Amestecați totul într-un castron mic și lăsați la fiert timp de 15 minute. După ce lăsați să se răcească, periați dinții cu acest decoct de două sau de trei ori pe zi. Utilizarea cojii de nucă sub formă de pulbere și nu va deteriora smalțul dentar.

2. Flori de tei și semințe de floarea-soarelui 

Aveți nevoie de 4 lingurițe de semințe de floarea soarelui, 4 lingurițe de flori de tei și  1 litru de apă. Se amestecă toate ingredientele într-un vas mare. Fierbeți timp de o jumătate de oră, după care lăsați să se răcească până la temepratura camerei. Utilizați acest amestec pentru a vă spăla pe dinți după fiecare masă.

3. Oțet de mere

Clătiți gura cu o linguriță de oțet de mere și scuipați. Spălați apoi dinții cu o perie moale și folosiți apă pentru a clăti gura. Utilizați acest amestec doar o dată pe săptămână altfel smalțul dinților se poate deteriora.

4. Frunze de pelin și vin fermentat

Aveți nevoie de 3 linguri de frunze de pelin și 4 lg. de vin fermentar pe care să le amestecați într-un castron mare. Apoi, acoperiți și așteptați timp de câteva ore. După aceea, se strecoară amestecul și se poate folosi la spălatul dinților. Rezultatele acestei metode neobișnuite sunt destul de eficiente.

5. Bicarbonat de sodiu

Fiecare gospodărie are bicarbonat de sodiu. Puneți bicarbonat de sodiu pe periuța de dinți umedă și spălați ușor dinții.

Sursa: Metagirly

.  .  .

pasta-dinti-herbal-vivanaturaGennaDent Herbal este o pastă de dinți spumantă, cu argilă și plante, cu un conținut de 95% substanțe naturale, pentru uz curent. Deoarece pastele de dinți naturale sunt altfel decât cele cu care ne-am obișnuit, Laboratoarele GennaDent au găsit o soluție adaptată preferințelor majorității consumatorilor, combinând eficiența unei paste de dinți naturale, cu proprietățile unei paste de dinți comerciale.

Formula pastei de dinți Herbal are la bază ingrediente active cu un rol protector la nivelul întregii cavități bucale și al gingiilor, împiedică formarea tartrului și apariția cariilor. Argila activă, propolisul, aloe vera și extractele naturale din plante acționează sinergic, potențențându-și calitățile curative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *