5 Plante care te vor întineri cu 10 ani

Doriți ca tenul și pielea corpului să își păstreze aspectul tânăr și încântător? Evitați farmaciile și vizitați un magazin naturist, căci remediile vă așteaptă deja acolo. Iată cinci plante care vă pot ajuta pielea să întinerească cu 10 de ani.

Cimbrul

Exact ca în cazul altor plante din familia Lamiaceae – o categorie care cuprinde sub-specii ale mentei, printre care amintim rozmarinul, salvia și lavanda, această plantă cu miros dulceag este bogată în compuși care pot îmbunătăți aspectul pielii, numiți fenoli. Într-un studiu realizat de specialiști de la Leeds Metropolitan University, cimbrul a ucis un număr mai mare de organisme microscopice Propionibacterium acnes decât peroxidul de benzoil, compusul chimic regăsit în compoziția celor mai multe produse cosmetice de top, destinate îngrijirii pielii.

Frunzele de cuișoare

Acest condiment larg utilizat poate ajuta la creșterea vitezei de regenerare celulară, determinând, în același timp, calmarea iritațiilor pielii, prin stimularea celulelor care produc colagen, a descoperit un studiu publicat în jurnalul de medicină alternativă și complementară BMC.

Mușețelul

Florile alb-gălbui ale acestei plante au capacitatea de atenuare a roșeții feței și de a facilita calmarea dermatitei. Într-un studiu brazilian, publicat în revista Phytotherapy Research, mușețelul s-a dovedit mai eficient pentru închiderea și vindecarea rănilor decât tratamentul cu corticosteroizi.

Coriandrul

Într-un studiu scoțian, uleiurile esențiale ale coriandrului au inhibat considerabil dezvoltarea a 26 de tipuri de microorganisme.

Balsamina

Îmbolnăvirea cu ciuperca unghiilor se poate dovedi extrem de umilitoare, mai ales că este celebră pentru dificultatea tratamentului. Aceste flori de gradină anuale produc o rășină care și-a dovedit calitățile fungicide datorate unor substanțe cunoscute sub numele de naftochinone.

Sursa:  Healthy Food Star

***

gel-dus-antibacterian-vivanaturaGel de duş antibacterian

Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc. Ea protejează corpul de agresiunea factorilor externi cum ar fi: excesele de căldură sau frig, agenţi microbieni şi chimici, radiaţii. Însă, este necesar să ştim că un procent mare din substanţele care intră în contact cu pielea sunt absorbite în organism. Igiena este un factor important în îngrijirea pielii, de aceea este esenţial să folosim produse naturale.

Gelul de duş antibacterian cu Aloe Vera şi tea-tree purifică şi revigorează pielea datorită ingredientelor active din plante şi uleiuri naturale presate la rece.

carton-vivanatura-fluture-animat-02-02-16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *