4 Alimente „inofensive” care îți distrug dinții, fără să știi

Ani la rând, nimic din ceea ce am încercat nu a reușit să îmi albească dinții. Am renunțat la cafea, am renunțat la fumat, am folosit tot felul de tratamente de albire, dar totul a fost degeaba. Am aflat problema reală după ce am discutat cu medicul stomatolog. Există câteva alimente care contribuie la pătarea și distrugerea dinților.

Iată care sunt alimentele de evitat:

1. Orice băutură energizantă.

După ce ridici greutăți la sala de sport, este greu să nu te răcorești cu o băutură energizantă plină de vitamine pentru a ajuta corpul să se refacă, dar se pare că acestea pot deteriora într-adevăr dinții repede. Nivelurile de zahăr din băuturile energizante sunt foarte mari, iar zahărul este un aliment perfect pentru bacteriile care colorează și dezintegrează dinții.

2. Limonadă.

În zilele fierbinți de vară, folosim adesea lămâile pentru a prepara băuturi răcoritoare pentru copii și părinți deopotrivă. Se pare că acest obicei este unul dintre cele mai nocive pentru dantura întregii familii. Combinația dintre acidul din limonadă și zahărul adăugat pentru a ameliora gustul este un dezastru pentru smalțul dentar. Acidul atacă smalțul, iar zahărul favorizează dezvoltarea bacteriilor.

3. Vinul alb.

Îmi place vinul, dar vinul alb este unul dintre cele mai dăunătoare băuturi, nu doar din cauza acidității și a dulceții, dar de multe ori vinul este asociat cu alte alimente acide, cum ar fi pastele cu sos de roșii. E ca și cum vinul deschide la „porii”  dinților și petele sunt aspirate și prinse în capcană.

4. Sucurile și piureurile proaspete de fructe.

O mulțime de oameni, de la ciudații de pe Internet până la profesorul de yoga, vă pot spune totul despre modul în care sucurile proaspete de fructe și smoothie-urile sunt excelente pentru starea generală de sănătate. Și e adevărat, acestea nu îți vor afecta prea mult sănătatea, dar sunt cu adevărat dăunătoare pentru dinți. Zahărul conținut de acestea nu îți va face favoruri și sunt incredibil de eficiente pentru a păta dinții, în special când e vorba despre piureuri de culoare verde și smothie-urile cu fructe de pădure.

Sursa: SimpleOrganicLife

***

GennaDent – Homeopatic este o pastă de dinți 99,7% naturală, ideală pentru îngrijirea dinților, ce poate fi utilizată cu succes în timpul tratamentelor homeopatice, când majoritatea pastelor de dinți sunt interzise. Pasta de dinți Homeopatic are o componență complexă din plante, argilă activă, propolis și aloe vera, care previn apariția cariilor și a formării tartrului.

Substanțele active din plante (rozmarin, busuioc, melisa, salvie, cimbrisor, pelin, traista ciobanului, etc.) întăresc smalțul dinților, hrănesc și calmează gingiile. De asemenea, aceste plante sunt bogate în substanţe cu rol antibiotic, antimicotic şi antiinflamator, din acest motiv, infecţiile, inflamaţiile şi iritaţiile sunt ameliorate în urma folosirii pastei de dinți Homeopatic. Ajută la vindecarea abceselor dentare, gingivitelor, aftelor bucale și previne apariția infecțiilor dentare.

Argila recunoscută pentru efectele sale terapeutice benefice, are un rol remineralizant, ajutând la fortifierea dinților, neutralizează hiperaciditatea, restabilind echilibrul acido-bazic. Ingredientele active au proprietăți absorbante, detoxifiante, purificatoare, eliminând mirosul neplăcut al gurii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *