Clătirea gurii cu ulei. Este cea mai noua tendință preluată din antichitate în tratamentele alternative destinate menținerii sănătății și frumuseții, dar ce anume este și ce face? Există studii științifice care să susțină pretențiile cu privire la aceasta? Am fost sceptici pentru început, dar am decis să-i dăm o șansă. Cum să fim sceptici dacă nu verificăm?
Ce este clătirea gurii cu ulei?
Utilizarea uleiului pentru curățarea gurii este un vechi ritual de frumusețe și sănătate. Acesta implică utilizarea de uleiuri nerafinate, cum ar fi cel de nucă de cocos sau ulei de susan, pentru clătirea gurii timp de aproximativ 20 de minute de două ori pe zi. Există mii de articole online care descriu beneficiile acestui procedeu pentru sănătate. Se presupune că poate ajuta la albirea dinților, reducerea bruxismului, împrospătează respirația, reduce impactul afecțiunilor temporo-mandibulare, iar unii cred că poate scoate chiar și toxinele din sânge. Pare un pic cam mult pentru doar câteva picături de ulei! Dar cât de adevărate sunt aceste pretenții?
Unde sunt studiile științifice?
Au fost efectuate studii cu privire la clătirea gurii cu ulei, iar rezultatele lor nu susțin chiar în întregime beneficiile acestui obicei. Așadar, s-au realizat incredibil de puține studii clinice legate de utilizarea uleiului pentru curățarea gurii, iar cele care există în realitate dovedesc foarte mici îmbunătățiri în starea sănătății orale. Cele mai multe dintre studii au fost efectuate în India, locul de origine al practicii. În final, s-a dovedit că nu există absolut nici o dovadă medicală despre faptul că uleiul vindecă orice fel de boală.
La ce ne putem aștepta de la clătirea gurii cu ulei?
Nu la prea mult. Studiile arată că nu va contribui la detoxifierea organismului. Doar ficatul și rinichii dvs. pot face acest lucru. Iată un sfat: beți mai multă apă și mai puțin alcool. Vă veți dezintoxica. Dar nu e nimic în neregulă dacă doriți să realizați clătirea gurii cu ulei dacă vă place. Este posibil să observați că dinții devin mai albi. Este posibil să remarcați îmbunătățiri ale sănătății orale. Dar este mai sigur că uleiul nu va repara cariile, nici orice altă afecțiune s-ar putea să aveți.
Concluzia noastră? A fost un pic cam greu pentru stomac, la început, dar trebuie să recunoaștem că, respirația este mai proaspătă și are aromă de cocos (în cazul în care folosiți ulei de cocos). Nu ne plângem. Dar sigur nu vom continua.
Sursa: SimpleOrganicLife
***
GennaDent – Homeopatic este o pastă de dinți 99,7% naturală, ideală pentru îngrijirea dinților, ce poate fi utilizată cu succes în timpul tratamentelor homeopatice, când majoritatea pastelor de dinți sunt interzise. Pasta de dinți Homeopatic are o componență complexă din plante, argilă activă, propolis și aloe vera, care previn apariția cariilor și a formării tartrului.
Substanțele active din plante (rozmarin, busuioc, melisa, salvie, cimbrisor, pelin, traista ciobanului, etc.) întăresc smalțul dinților, hrănesc și calmează gingiile. De asemenea, aceste plante sunt bogate în substanţe cu rol antibiotic, antimicotic şi antiinflamator, din acest motiv, infecţiile, inflamaţiile şi iritaţiile sunt ameliorate în urma folosirii pastei de dinți Homeopatic. Ajută la vindecarea abceselor dentare, gingivitelor, aftelor bucale și previne apariția infecțiilor dentare.
Argila recunoscută pentru efectele sale terapeutice benefice, are un rol remineralizant, ajutând la fortifierea dinților, neutralizează hiperaciditatea, restabilind echilibrul acido-bazic. Ingredientele active au proprietăți absorbante, detoxifiante, purificatoare, eliminând mirosul neplăcut al gurii.