3 Remedii miraculoase pentru sănătatea dinților tăi

Dacă zâmbetul tău de dimineață nu mai este așa cum ți-l dorești, poate ar fi utile câteva remedii naturale, simple care pot fi preparate acasă. Acestea te-ar putea ajuta să ai din nou acel zâmbet luminos și cuceritor care îți lipsește atât de mult. Tratamentele naturale sau chimice de albire a dinților nu sunt toate la fel.  Unele au acțiune destul de delicată și sunt relativ ieftine, în timp ce altele reacționează mai agresiv la mediul natural din cavitatea bucală și pot provoca daune destul de grave smalțului dinților. în ciuda faptului că sunt etichetate ca „naturale”, acestea trebuiesc utilizate cu moderație și prudență.

Cel mai simplu exemplu este bicarbonatul de sodiu. Puțin știu că utilizarea improprie și excesivă a acestui remediu, poate provoca modificări periculoase la nivelul cavității bucale, precum sângerarea gingiilor,  o modificare a florei bacteriene naturale a gurii, etc…

Remediu natural împotriva parodontozei

Se recoltează câteva frunze proaspete ale acestei plante, care apoi se mărunțesc cu un cuțit. Se prepară un ceai cu care trebuie să vă clătiți gura energic, dimineața, înainte de masă, timp de 7 zile. Nu este indicat să înghițiți ceaiul. Apoi după fiecare masă, clătiți-vă gura cu o soluție foarte slabă de Permanganat de potasiu. Procedeul se aplică de 2 ori pe an, timp de mai mulți ani la rând, 5-6 ani și veți elimina paradontoza.

 Salvia

Planta proaspătă sau sub formă de pulbere poate elimina petele formate pe suprafața exterioară a dinților prin acțiunea sa chimică și mecanică (abrazivă), având, totodată, și un bun efect antibacterian. De asemenea, salvia este un bun remediu pentru gingiile dureroase, având proprietăți astrigente care pot preveni sau înlătura infecțiile. Nu utilizați acest remediu în exces: este suficient să repetați operațiunea de două ori pe săptămână. Utilizarea nemăsurată a salviei ca metodă de albire naturală a dinților poate determina creșterea sensibilității dentare.

 Argila

Argila este un ingredient extrem de eficient pentru curățarea și purificarea cavității bucale; este bogată în minerale și oligoelemente; este remineralizant pentru dinți; este un dezifectant natural, ajută la vindecarea anumitor probleme, cum ar fi abcese, puroi, fermentație bacteriană. Prin acțiunea să abrazivă blândă îndepărtează eficient placa, făcând dinții mai albi și mai curați. Se folosește o dată pe săptămână. Spălați-vă cu un amestec de apă și argilă (1 lingură) timp de 4 minute.

O dată pe lună se poate utiliza un amestec mai acid de argilă cu suc de lămâie. Dinții sunt curățați în profunzime, iar petele și gălbeneala dispar ca prin minune.

Sursa: Doctor Oz

***

Sângerări gingivale, inflamații, respirație urât mirositoare, parodontoză… factorul determinant al acestor probleme este placa bacteriană, care în timp evoluează spre distrugerea țesutului gingival, iar în stadiile avansate, a ligamentelor dentare. Însă, o consecința definitivă este creșterea mobilității dentare și pierderea dinților.

GennaDent Parodontik cu argilă, zeolit şi oregano este o pastă de dinți 99,7% naturală, cu o eficiență sporită pentru toţi utilizatorii, și, în special, pentru persoanele cu probleme gingivale.

Pasta de dinți GennaDent Parodontik, este indicată atât pentru igiena dentară zilnică, cât şi ca ajutor natural şi eficient în ameliorarea parodontozei.

GennaDent Parodontik are avantajele unei paste de dinti obișnuite, dar și ale unui produs tratament realizat pe baza celor mai bune ingrediente naturale. Produsul are o concentrație mare de zeolit, propolis, ulei de susan, mentă, eucalipt, aloe vera, salvie și extracte din alte 17 plante cu efecte pronunțate antiseptice, antiinflamatoare, și protectoare, împiedicând apariția cariilor și a formării tartrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *