3 Moduri în care zahărul face bine pielii tale

zahar-pieleCine nu iubește dulciurile? Poate că există persoane care nu au o poftă nebună de dulce, dar în general, tuturor ne plac dulciurile, mai ales în perioadele sărbătorilor. Există o mulțime de bomboane, prăjituri, deserturi, care vă fac să vă doriți mai mult dulce, și ajung să se transforme în delicatese de nerefuzat. Aceste gustări dulci sunt într-adevăr așteptate cu nerăbdare în orice ocazie.

Zahărul este unul dintre ingredientele principale prezente în fiecare bucătărie, care are de asemenea, beneficii dacă ne vom folosi de acesta ca de un ingredient pentru îngrijirea pielii. Această substanță dulce este un carbohidrat glucidic, solubil, natural, un lanț scurt care este prezent în hrana noastră, în cea mai mare parte.

Iată trei beneficii importante pe care acesta le are pentru pielea noastră:

1. Zahărul este o sursă naturală de acid glicolic (acid hidroxiacetic), cel mai mic AHA (acid a-hidroxi)) o substanță cristalină incoloră, inodoră și, de asemenea, higroscopică. În general, această substanță este folosită în produsele de îngrijire a pielii, industria textilă, industria alimentară și chiar în industria farmaceutică. Ea are capacitatea de a penetra pielea astfel încât o puteți găsi  în produsele de peeling chimic utilizate de dermatolog sau alți medici din domeniul medical. Acesta îmbunătățește textura și aspectul pielii, poate reduce ridurile, hiper-pigmentarea, îndepărtează acneea și îmbunătățește afecțiunile pielii cum ar fi keratoza seboreică, hiperkeratoza și keratoza actinică.

Odată ce substanța penetrează pielea, aceasta slăbește proprietățile de legare ale lipidelor care susțin straturile de piele moartă și permite astfel, stratului cornos să se exfolieze și să expună celulele vii ale pielii. Nu este recomandabil să fie ingerată, așa că trebuie să consultați medicul înainte de a folosi zahărul pe cont propriu.

2. Zahărul ca exfoliant topic. Putem vedea pe diferite site-uri sau reviste că zahărul este folosit ca element de curățare avansată a feței datorită particulelor sale mici și compoziției sale. Acesta, într-adevăr, exfoliază și elimină celulele îmbătrânite ale pielii de pe suprafața exterioară a acesteia. Deci, dacă simțiți că pielea dvs. pare uscată și aspră puteți utiliza această substanță pentru a re-descoperi pielea tinerească, luminoasă și sănătoasă pe care o căutați.

Pentru un scrub de calitate, alegeți zahărul brun, care este mult mai fin și granulat, astfel încât să poată fi folosit chiar și pe față și în zonele sensibile. Dar pentru a fi siguri, faceți, de asemenea, un test cu un plasture mic într-o zonă sensibilă a pielii pentru a vedea dacă pielea reacționează la acesta.

3. Zahărul acționează ca un „hidratant” natural. Hidratanții sunt substanțe higroscopice care sunt utilizate pentru capacitatea lor naturală de a păstra lucrurile cu care intră în contact umede. Deci, zahărul reține umezeala care a fost absorbită și atrage vaporii de apă în sau sub suprafața obiectului sau a organismului și prin aplicarea acestuia pe tenul nostru ajută la menținerea umidității în piele.

Sursa: Wellness Bin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *