9 Remedii naturale fantastice împotriva cicatricilor cheloide

keloidsEste posibil să nu fiți familiarizați cu cuvântul cheloide, dar ați văzut cu siguranță astfel de urme pe pielea dvs. sau a altora.  Pe scurt, acestea sunt cicatrici care au devenit mari datorită creșterii anormale. Bolile de piele, cum ar fi acneea, arsurile, mușcăturile, zgârieturile, și tăieturilepot crea condițiile favorabile pentru apariția cicatricilor cheloide. De obicei nu provoacă durere, cu excepția cazului în care sunt lovite, dar ele pot da senzația de mâncărime și oricine care are astfel de probleme cunoaște sentimentul că își doresc să aibă, din nou, pielea tânără. Ei bine, există o veste bună. Se poate!
Sigur, chirurgia, preparatele injectabile, sau tratamentul cu laser le elimină, dar e costisitor! În loc de a plăti pentru aceste tratamente scumpe, iată unele simple, ușor de preparat acasă care reprezintă căi de atac naturale ce pot fi la fel de eficiente.

Cele mai bune remedii naturale împotriva cicatricilor cheloide

  1. Amestecați puțin ulei de lemn de santal cu apă de trandafiri sau ulei de trandafiri. Aplicați acest remediu la nivelul porțiunii de piele afectată și lăsați-l să acționeze peste noapte.
  2. Amestecați lemn de santal măcinat cu fasole mung. Aplicați acest remediu la nivelul porțiunii de piele afectate și lăsați-l să acționeze peste noapte.
  3. Amestecați 1 lingură de argilă, 1 linguriță de apă de trandafiri și 1 linguriță de zeamă de lime sau lămâie. Masați zona afectată cu pasta astfel obținută, lăsați-o să se usuce apoi aplicați încă un strat din acest remediu. Lăsați să acționeze timp de 10 minute după care curățați zona de aplicare cu apă rece.
  4. Masați porțiunea de piele afectată cu zeamă de lămâie sau miere de albine.
  5. Aplicați la nivelul zonei afectate oțet de mere. În cazul persoanelor cu piele sensibilă este recomandat că oțetul de mere să fie diluat cu puțină apă.
  6. Aplicați la nivelul porțiunii de piele afectate usturoi pisat sau ulei de usturoi. Dacă resimțiți senzație de arsură în urma utilizării acestui remediu este bine să întrerupeți acest tip de tratament.
  7. Aplicați la nivelul porțiunii de piele afectate gel de aloe vera și ulei de Tea Tree.
  8. Alte remedii naturiste eficiente pentru tratamentul cicatricilor cheloide sunt uleiul de cocos, uleiul de gălbenele, sunătoarea, extractul din rădăcină de tătăneasă și uleiul de levănțică.

Dieta pentru cicatricile cheloide

  1. Dieta pentru tratarea cicatricilor cheloide are ca scop tonifierea pielii în vederea grăbirii procesului de vindecare. În consecință este indicat să se introducă în alimentație mâncăruri bogate în vitamina C și vitamina E. Vitamina C are capacitatea de a crește nivelul de colagen și de a îmbunătăți funcționarea celulelor de la nivelul țesuturilor. Principalele surse de vitamina C sunt portocalele, lămâile, lime-ul și lime-ul dulce.
  2. Masați zona afectată cu ulei de măsline la care puteți adăuga vitamina E.

Sursa: Bahamas Acupuncture
* Vivanatura vine în întâmpinarea unor astfel de probleme cu produsul său, special creat în acest scop, BitterGel – gel pentru piele. Multiplele rezultate benefice îl fac util în cazul acneei, arsurilor, degerăturilor, înțepăturilor de insecte, eczemelor, herpesului, zona zoster, diverselor infecții cu ciuperci ale pielii sau bacterii. Vindecă, de asemenea, negii și rănile, vânătăile, bătăturile, calmează mâncărimile și iritațiile pielii. Complexul de plante are efecte tonice și stimulatoare asupra țesuturilor, grăbind refacerea celulară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *