2 Rețete de pastă de dinți naturală pentru copii

Pasta de dinți de casă este economică, ușor de preparat și păstrat și prietenoasă cu dinții, mai ales cu cei ai copiilor care adesea fac nazuri când vine vorba de igiena dentară.

Dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor natural al pastei de dinți, care să nu conțină din plin fluor, sulf și alte substanțe ce au puterea de a distruge bacteriile „rele” din cavitatea bucală, iată ce puteți folosi cu încredere.

Pastă de dinți de casă cu nucă de cocos și mentă

Ingrediente:

• ulei de nucă de cocos 1/4 ceașcă
• 5 linguri de bicarbonat de sodiu
• 10-20 picături de ulei esențial de mentă (sau orice ulei esențial pe care îl preferați)
• pulbere de xilitol, opțional
• opțional: puteți adăuga, de asemenea, argilă și pulbere de coajă de nuci

Indicații:

1. Se topește uleiul de nucă de cocos, dacă este necesar.
2. Se adaugă bicarbonat de sodiu la uleiul de nucă de cocos și se amestecă cu o furculiță, până când se formează o pastă.
3. Se adaugă ulei esențial de mentă și, opțional, pudra xilitol. Se pot folosi aproape de 20 de picături de ulei esențial, și aproximativ 1/2 lingură de pulbere de xilitol (am folosit xilitol granulat și măcinat în râșnița de cafea pentru a face o pulbere.).
4. Se amestecă toate ingredientele și se păstrează într-un borcan de sticlă acoperit.

Pastă de dinți naturală cu sare și mentă

Ingrediente

• 2/3 cană de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță sare fină de mare (opțional – aplicarea directă a mineralelor din sare de mare este importantă pentru dinți, dar poate fi e4xclusă în cazul în care gustul pare prea sărat)
• 1 – 2 lingurițe de extract de mentă sau 10-15 picături de ulei esențial de mentă (sau adăugați dvs. aroma preferată – lămâie, portocale, etc.)
• apă filtrată (se adaugă până se ajunge la consistența dorită)

Se amestecă împreună apa, bicarbonatul de sodiu, sare opțional și mentă. Se adaugă puțină apă, amestecând după fiecare adăugare, până când pasta ajunge la consistența dorită.

Sursa: BabyCenter

***

GennaDent Junior cu portocală

junior-portocale2GennaDent – Junior este o pastă de dinți 99,3% naturală, pentru copii, cu aromă de portocale. Este recomandată utilizarea ei, mai ales în perioada în care copiii învață să se spele pe dinți. Datorită ingredientelor naturale din care este realizată, pasta de dinți nu prezintă riscuri în cazul în care este înghițită.

Pasta de dinți Junior are o formulă specială, concepută pentru copii începând cu vârsta de 1 an. Are ca și componente de bază argilă, aloe vera și extracte naturale din plante. Aceste ingrediente active acționează blând asupra dinților și gingiilor celor mici și oferă o protecție sporită împotriva dezvoltării plăcii bacteriene și apariției cariilor. Nu conține fluor și nu formează spumă.

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *