De ce trebuie îngrijiți dinții de lapte ai copiilor, chiar dacă sunt ulterior înlocuiți de dinți permanenți

Concepția greșită: dinții de lapte ai copiilor nu contează, pentru că vor cădea oricum.
Realitatea: Neglijarea dinților temporari ai copiilor poate stabili un precedent care să determine probleme dentare pe tot parcursul vieții.

Aproape un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani prezintă carii în diferite stadii, a arătat un studiu al Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor. Care este problema?, au întrebat unii părinți. Acei dinți vor cădea oricum.

Aceasta poate fi o idee tentantă pentru a justifica lipsa celor două sesiuni zilnice obligatorii de periaj, care pune părinții copiilor mici în dificultate, sau pentru a permite unor consumatori pretențioși cum sunt copiii să poată gusta non-stop delicioasele lor gustări preferate, încărcate cu carbohidrați – o rețetă sigură care determină apariția cariilor. Dar, odată ce apar cariile, nu este la fel de ușor să fie îngrijite permanent.

Preșcolarii care prezintă carii dentare la dinții de lapte sunt de trei ori mai susceptibili decât alți preșcolari de a dezvolta carii și la dinții permanenți, potrivit unui studiu publicat în Journal of Dental Research în 2002. Problemele de sănătate orală ale unui copil de 5 ani pot prezice chiar și o mai mare de degradare a stării de sănătate a cavității orale sau chiar apariția bolilor parodontale începând de la vârsta de 26 de ani, în special pentru copiii săraci, au revelat cifrele unui alt studiu.

Aceste probleme poate fi parțial cauzate de absența periajului cu o pastă de dinți ce conține fluorură de două ori pe zi și consumul băuturilor îndulcite pe perioade lungi. Dar există, de asemenea, și alte cauze deoarece bacteriile sunt principalele vinovate pentru apariția cariilor, și anunță, adesea, prezența unei boli infecțioase în organism. Așadar, chiar dacă unul dintre dinții de lapte, cariat, este înlocuit de un dinte sănătos, infecția poate continua să afecteze dinții noi ai acelui copil.

Un alt motiv pentru repararea cât mai rapidă a dinților temporari cariați ai unui copil este că, dacă cariile sunt lăsate netratate, acestea pot manifesta complicații precum abcesele dentare, ceea ce pot conduce la situații de urgență. Cel puțin 67 de persoane din Statele Unite, au murit după ce au fost internate în spital cu infecții orale în perioada 2000 – 2008.

Sursa: NYTimes

***

GennaDent Junior cu portocală

junior-portocale2GennaDent – Junior este o pastă de dinți 99,3% naturală, pentru copii, cu aromă de portocale. Este recomandată utilizarea ei, mai ales în perioada în care copiii învață să se spele pe dinți. Datorită ingredientelor naturale din care este realizată, pasta de dinți nu prezintă riscuri în cazul în care este înghițită.

Pasta de dinți Junior are o formulă specială, concepută pentru copii începând cu vârsta de 1 an. Are ca și componente de bază argilă, aloe vera și extracte naturale din plante. Aceste ingrediente active acționează blând asupra dinților și gingiilor celor mici și oferă o protecție sporită împotriva dezvoltării plăcii bacteriene și apariției cariilor. Nu conține fluor și nu formează spumă.

Salvează
Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *