14 motive pentru care hamammelis-ul nu ar trebui să lipsească din casă – partea I

hamammelisPlanta de hamammelis este un astringent topic derivat din scoarța și frunzele de Hamamelis virginiana, o plantă obișnuită în America de Nord, denumită și „alunul vrăjitoarelor”.

Americanii nativi au recunoscut de mult proprietățile medicinale ale hamamelis-ului și l-au folosit ca decoct pentru tratarea iritațiilor pielii și a tumorilor.  În prezent, acest remediu popular pe bază de plante este recunoscut la nivel mondial ca demachiant și tonifiant natural, dar hamammelis-ul are mult mai multe utilizări decât acelea de a curăța pielea și micșora porii.

În acest articol, vom explora cele 14 întrebuințări uimitoare ale hamamelis-ului pentru sănătatea, frumusețea și casa dvs.

1. Astringent natural

Probabil cea mai renumită utilizare a hamammelis-ului este ca astringent natural. Concentrațiile mari de taninuri din hamamelis îl recomandă ca astringent excelent, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a elimina excesul de ulei de pe piele și reduce dimensiunea porilor.  De asemenea, cei care sunt expuși la poluanți de mediu pot aplica hamammelis pe ten, pentru a reduce cantitatea de contaminanți care intră în pori și, prin urmare, cantitatea și severitatea petelor.  Capacitatea de a fi astringent elimină excesul de ulei, iar utilizarea regulată a hamammelis-ului poate împiedica apariția petelor, și mai ales a punctelor negre care rezultă din acumularea în pori a sebumului uscat.

2. Ameliorarea vânătăilor și petelor

Hamamelis-ul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a trata petele deja prezente pe față sau alte zone ale corpului.  Aplicați substanța cu un tampon de vată sau disc cosmetic pentru a reduce iritarea și aspectul de acnee sau alte stări inflamatorii ale pielii.  Hamamelis-ul aplicat pe lovituri poate ajuta, de asemenea, la estomparea decolorării și accelerarea procesului de vindecare a oricăror vânătăi sau echimoze apărute pe piele.

3. Iluminarea zonei din jurul ochilor

Capacitatea hamamelis-ului de a strânge pielea și a reduce inflamația îl transformă într-un remediu natural ideal pentru tratarea petelor și pungilor de dedesubtul și din jurul ochilor și este una dintre cele mai populare utilizări pentru această plantă. 

Dacă doriți să stimulați circulația capilară la nivelul picioarelor, Vivanatura vă oferă crema de masaj pentru picioare, Varicastan ce are în compoziție hamammelis și exrtract de castan, ambele cu proprietăți venotonice (cresc tonicitatea pereților venoși), vasoconstrictoare și vasoregulatoare, oferind rezultate de durată.

Sursa: Natural Living Ideas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *