14 motive pentru care hamammelis-ul nu ar trebui să lipsească din casă – partea a-II-a

hamammelisHamamelis virginiana este un arbust originar din America de Nord și Canada, dar poate fi întâlnit și în anumite zone din Europa și Asia. Hamamelis sau, în engleză, „witch hazel” face parte din categoria arborilor de foioase. Localnicii foloseau crengile de hamamelis pentru a găsi apa, iar ulterior, în tratarea leziunilor și tumorilor. Cercetările recente au demonstrat că planta aduce multiple  beneficii pielii și are multe alte întrebuințări.

4. Micșorează venele inflamate

Înmuiați o cârpă moale în hamamelis și aplicați pe pielea afectată de varice, pentru a reduce temporar inflamația și durerea.   

5. Oprește sângerarea

Hamammelis-ul este un tonifiant natural pentru piele și ușurează vindecarea mai rapidă.  Aplicați hamamelis organic pe tăieturi si zgârieturi minore pentru a opri sângerarea. 

6. Tratament după îndepărtarea părului

Atât pentru bărbați cât și pentru femei, hamamelis-ul este o loțiune recomandată după ras pentru oricare parte a corpului.  Nu numai că va opri sângerarea dar proprietățile anti-inflamatoare ale hamamelis-ului poate ajuta, de asemenea, la prevenirea iritațiilor de după ras. 

7. Pentru ușurarea durerilor provocate de hemoroizi

Hamamelis-ul este renumit pentru faptul că poate facilita durerile, mâncărimile, inflamațiile și sângerările provocate de hemoroizi.   

8. Ameliorarea durerilor în gât

Datorita proprietăților sale astringente, ceaiul de plante cu hamamelis (nu cel cumpărat de la magazinele naturiste, care conține aproape întotdeauna alcool izopropilic) poate ajuta la ameliorarea disconfortului provocat de durerile în gât.  Gargara cu ceai de hamamelis pentru a reduce inflamația, usca mucusul în exces, și ușura durerile cauzate de laringită, sinuzită, amigdalită, sau alte afecțiuni ale gâtului.

9. Ameliorarea durerilor gingivale

Apa de gură cu hamamelis (din nou, nu folositi hamamelis, care conține alcool izopropilic) poate ajuta la reducerea durerii și umflăturilor gingiilor iritate sau infectate.     

10. Uscarea urechii înotătorului

Otitus externa – cunoscută sub numele de „urechea înotătorului” – este cauzată de infecții microbiene ale canalului urechii.  Folosiți un picurător de ochi pentru a insera câteva picături de hamamelis în fiecare ureche pentru a usca puroiul, îndepărta excesul de sebum, și curăța ceara și resturile care pot înfunda canalul auditiv.   

11. Calmarea erupțiilor cutanate produse de scutece

Proprietățile anti-inflamatorii ale hamamelis-ului îl recomandă drept cale de atac eficientă și în condiții de siguranță pentru calmarea durerilor asociate erupțiilor cutanate produse de scutece.  Aplicarea regulată va ajuta, de asemenea, la vindecarea pielii afectate mai rapid, și va reduce considerabil disconfortul copilului.

12. Calmarea arsurilor solare

Se amestecă hamamelis cu Aloe Vera Gel și se aplică pe piele pentru tratarea arsurilor.    Acest tratament poate ajuta, de asemenea, la prevenirea exfolierii pielii în zilele de după bronzare.

13. Neutralizarea dermatitei de contact

Datorită proprietăților anti-inflamatoare hamammelis-ul pot fi folosit pentru a contracara efectele compușilor iritanți care provoacă dermatita de contact.

14. Înțepăturile insectelor

Așa cum hamammelis-ul poate fi folosit pentru a ușura simptomele locale și pruritul datorat dermatitei de contact, poate fi folosit în același mod pentru ameliorarea mușcăturilor și înțepăturilor de insecte. 

Crema de masaj pentru picioare, Varicastan conține hamammelis și extract de castan, substanțe recunoscute pentru proprietățile venotonice (de ameliorare a tonicității pereților venoși), vasoconstrictoare și vasoregulatoare, oferind rezultate de durată.

Sursa: Natural Living Ideas

Citește și: 14 motive pentru care hamammelis-ul nu ar trebui să lipsească din casă – partea I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *