10 Produse naturale anti-îmbătrânire folosite de medicina tradițională chineză – partea a-II-a

5 – Ciwujia sau Acanthopanacis Senticosi

Utilizarea prelungită a produsului ar fi benefică pentru menținerea greutății și ar putea apăra individul împotriva efectelor îmbătrânirii. Un vechi proverb chinezesc spune: „Mai bine o mână de Ciwujia, decât o trăsură de aur și jad.” Studiile moderne au validat parțial beneficiile plantei. Aceasta este deosebit de eficientă în special împotriva oboselii, îmbătrânirii și menținerii tonusului. În plus, produsul promovează echilibrul nervos, al sistemului endocrin și cardiovascular.

 4 – Sanqi, sau pseudo-ginsengul

Ginsengul este cel mai potrivit produs pentru tratamentul Qi-ului unui pacient, în timp ce pseudo-ginsengul are virtuți incontestabile în tonifierea sângelui. Dacă ambele plante au același gust, totuși, efectele lor nu sunt identice. Importanța conținutului de saponină în Sanqi este un avantaj asupra ginsengului în lupta împotriva efectelor  bolilor cardiovasculare.

3 – Rebshen sau Ginseng

Ginsengul este unul dintre cele mai cunoscute medicamente din China pe plan internațional. Planta ajută, de asemenea, la consolidarea activității organelor interne, reglementarea activității nervoase, îmbunătățirea vederii și a abilităților mentale. Utilizarea regulată și prelungită va prelungi viața și incontestabil va determina scăderea în greutate. În societatea noastră modernă, s-a demonstrat că ginsengul are beneficii reale, având proprietăți antioxidante, anti îmbătrânire și împotriva oboselii. De asemenea, joacă un rol vital în protejarea ficatului și a sistemului cardiovascular.

2 – Huanqgi sau Astragalus mongholicus

Conform medicinei chineze, splina și stomacul sunt cele mai importante părți ale corpului care pot asigura o stare bună de sănătate. Huanqi joacă un rol major în tonifierea aceste organe. În special, poate interfera cu funcționarea arterelor coronare, conform studiilor moderne influențând fluxul sanguin la nivelul inimii, îmbunătățind activitatea sistemului imunitar și încetinind îmbătrânirea.

1 – Heshouwu, Fallopia multiflora

Un text antic chinez menționează că utilizarea frecventă a Heshowu întărește mușchii, oasele și măduva osoasă, în timp ce determină prelungirea duratei vieții. Planta are atribute care susțin dezvoltarea celulelor nervoase și poate atenua consecințele neurasteniei și bolilor neurologice. De asemenea, acționează asupra colesterolului, diabetului și este tratată ca un antioxidant.

Sursa: Chine Informations

Citește și: 10 Produse naturale anti-îmbătrânire folosite de medicina tradițională chineză – partea I

***

Pielea este oglinda sănătății noastre, a vitalității și a stilului de viață. Îngrijirea pielii este un aspect important care preocupă în mod obișnuit majoritatea femeilor. Pielea poate fi afectată de numeroși factori, atât interni, precum toxinele în exces, reziduurile acide provenite dintr-o dietă necorespunzătoare, nicotina, radicalii liberi, variațiile greutății corporale sau neadaptarea la stress, cît și externi, cum ar fi radiațiile solare puternice, călura excesivă, vântul, frigul. Deshidratarea pielii poate fi influențată de acești factori.

Crema de corp VivaNatura cu ulei de portocale și unt de shea asigură pielii hidratarea optimă, îi redă fermitatea și elasticitatea devenind astfel netedă și catifelată. Este o cremă 98% naturală cu un parfum delicat de portocal care răsfaţă întregul trup prin acțiunea sa de revigorare și hrănire lăsând pielii un aspect sănătos și foarte atrăgător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *