Cele mai bune 40 mancaruri anti-imbatranire – partea a III a

16. Iaurtul –  Beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat: organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp,  deoarece păstreze tractul digestiv sanatos si intaresc sistemul imunitar  şi oferă protecţie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta  „culturi vii şi active.”
17. Avocado – este plin de grasimi mononesaturate, este  de asemenea, bogate în acid folic, vitamina B solubila in apa care vă ajută la scădea nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate împiedica fluxul de sângelui  prin vaselor de sânge.  Este indicat sa mancati avogado de două ori pe săptămână.
18. Nucile – sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt  încărcate cu polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine mai multe decit carnea de pui. Alte fructe cu coajă combina doar una sau două dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de nuci (aproximativ 1 uncie)  sau şapte nuci este binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare intre mese.
19. Curcumă sau turmeric ( vezi si acest articol: ) – Curcumina, polifenol care oferă nuanţa galbena  si lupta  împotriva cancerului datorita proprietăţilor anti-inflamatorii  şi activităţilor de combatere a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneza. Cercetatorii de la UCLA au, constatat că acesta combate acumularea de placi amiloide în creier si a blocajelorcare pot provoca Boala Alzheimer. Turmericul in India, spun cercetatori, ar putea explica de ce atât de puţini dintre cetăţenii acestei ţării au aceasta boala, în timp ce statistica arata ca in SUA procentul este de aproape 13 la sută, în conformitate cu Alzheimer’s Association.
20. Fasolea  neagra – Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de atac de cord cu
38 la sută, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition. Şi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea, bune pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care s-au dovedit a îmbunătăţi funcţia creierului. Fasolea neagra este de asemenea, bogata in  nutrienţi, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu şi fibre.

21. Merele – Un mar pe zi reduce inflamatiile  de orice tip, datorită quercetin, un flavonoid, găsit si în ceapa rosie. Quercetin reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de prostată şi cancer pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru Delicious Red, ele conţin mai inflammationfighting antioxidanţi.
22. Crabul  Alaskan King – are continut ridicat în proteine si este sarac in grasimi, are un continut ridicat de zinc. „Zincul este un antioxidant, dar mai important, este ca acesta  contribuie la susţinerea masei osoase sănătoase şi a sistemului  imunitar „, spune Bowerman.
23. Rodiile – sucul  din fructele biblice cu multe seminţe pot reduce riscul de cele mai multe tipuri de cancer, datorită
polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie. De fapt, un studiu recent de la UCLA
a constatat că sucul de rodii incetineste dezvoltarera celulele cancerului de prostata.
24. Pak Choy – sunt legume crocante crucifere  „Bok Choy este bogat in calciu, precum şi vitaminele A si C, acid folic, fier, beta-caroten, şi potasiu „, spune antrenorul celebritatilor Teddy Bass.
Potasiul păstrează muschii si nervii sub control în timpul scăderii tensiunii arteriale, cercetatorii
sugerează că beta-carotenul poate reduce riscul de cancer pulmonar cât şi al vezicii urinare.
25. Stridiile – Crustaceele , în general, sunt o sursa excelenta de zinc, calciu, cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . „Dar carnea cremoasa  de stridii este renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului şi a proteja  împotriva cancerului de prostată „, spune Bass.
26. Broccoli – O cana de broccoli conţine o doză consistenta de calciu, precum şi mangan, potasiu, fosfor,
magneziu si fier. In plus faţă de  marimea sa are o concentraţie ridicată de vitamine, inclusiv-A, C, şi-K şi sulforafan fitonutrienti, iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugerează are proprietati anticancerigene puternice.
27. Kiwi – acest fruct datorita continutului mare de potasiu protejeaza oasele. „Este de asemenea, bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima, „spune Bowerman. „Eu încerc să mănânc cel puţin unul sau două kiwi pe saptamana”.
28. Uleiul de măsline Varietatea extra-virgin este bogat în beneficele grasimi mononesaturate. „Acizii graşi  şi polifenolii reduc inflamtia celulelor  şi articulaţiilor, „spune Grieger. Un studiu în revista Nature a constatat că este la fel de eficace ca Advil (medicament de sinteza ) la reducerea inflamaţiei spune Bowerman.
29. Prazul – „Prazul  poate  sprijini activitatea  sexuală şi pentru a reduce riscul de cancer de prostată „, spune Michael
Dansinger.  M.D., un profesor asistent de medicină şi un cercetător al obezităţii la Tufts-New Anglia Centrul Medical, în Boston. „Partea verde a unui praz mediu taiat în fasii subţiri, adăugaţi-l la supe, sautés, salate şi ori de câte ori aveti posibilitatea mancati praz.  „Acest var”  al  usturoiului si al ceapei contine, de asemenea, tiamina, riboflavina, calciu, potasiu şi, şi acestea sunt, de asemenea, bogate in acid folic, vitamina B.
30. Anghinarea – Lăudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este bogata in fibre. Conţine mai mult magneziu şi potasiu decat orice alte legume. Frunzele sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide şi polifenoli, antioxidanti
care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C  care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.
The editors of Men’s Health