SEMNE PRECOCE care anunță probleme ale FICATULUI

Pentru funcționarea normală a corpului, toate organele trebuie să fie în formă bună și să funcționeze corect. Acest lucru este de asemenea important și pentru ficat. Cel mai mare organ al corpului este plasat în cadranul din dreapta sus a abdomenului, protejat de coaste.

De multe ori ficatul este afectat de numeroase probleme de sănătate și boli și în articolul acesta vom detalia simptomele precoce ale îmbolnăvirii ficatului.
Unele dintre problemele de sănătate legate de activitatea necorespunzătoare a ficatului sunt hepatita, bolile hepatice alcoolice, ciroza, bolile ficatului gras.

Iată câteva simptome timpurii ale unui FICAT AFECTAT:

1. COLORITUL DIFERIT AL URINEI 

În cazul în care culoarea urinei se schimbă, acest lucru poate fi de fapt cauzat de prezența bilirubinei în sânge la un nivel ridicat. Nuanțele asemănătoare chihlimbarului portocaliu și cele maro sunt semne ale acestei dereglări.

2. PROBLEME ALE TRACTULUI DIGESTIV

Când aveți un ficat afectat, acesta nu poate produce bilă. Incapacitatea stomacului de a digera coplet alimentele va determina apariția diareei.
În mod normal, atunci când bila lipsește, pot fi crescute intoleranța la alimente grase, sindromul de colon iritabil, calculi biliari, intoleranța la alcool, balonarea abdominală precum și constipația.
Vărsături și greață, intoxicații, migrene, vertij, depresie, și răul de mișcare pot fi, de asemenea, semne ale problemelor hepatice.

3. RETENȚIA DE LICHIDE

Acest simptom este unul dintre primele simptome ale afectării hepatice și se manifestă la nivelul ambelor picioare și gambe.
Insuficiența hepatică este de obicei însoțită de unele boli limfatice, probleme cu inima, leziuni renale și dereglări hormonale.

4. SENZAȚIE DE MÂNCĂRIME CRONICĂ 

Atunci când ficatul este deteriorat, pielea devine foarte iritată și apare senzația de mâncărime. Puteți avea echimoze și se observă cu ușurință creșterea volumului venelor din partea inferioară a corpului.

5. INAPETENȚA

Bilă din ficat ajută grăsimile să se descompună și îmbunătățește digestia. În cazul în care alimentele pe care le consumați nu sunt digerate bine, acest lucru poate provoca dorința de a mânca necontrolat concomitent cu manifestarea scăderii în greutate.

6. ICTERUL

Această problemă de sănătate poate fi observată odată cu schimbarea culorii ochilor, degetelor, limbii, și pielii în galben. Această manifestare înseamnă că nivelul de bilirubine din sânge este la nivel înalt și periculos.

7. OBOSEALA GENERALIZATĂ

Sentimentul constant de oboseală și senzație de rău a corpului este de obicei asociată ficatului afectat. În acest caz, organismul dumneavoastră este nevoit să consume resurse suplimentare pentru a construi un echilibru, dar se auto-epuizează pe parcursul acestui proces. Mai mult, datorită funcționării necorespunzătoare a ficatului, toxinele rămân în corp.

Dacă aveți unul sau mai multe simptome ale ficatului afectat, mergeți imediat la medicul dumneavoastră.

Sursa: CareBodyHair

.   .   .

Gel de duş cu Aloe Vera si Tea-Tree

Gelul de duş antibacterian cu Aloe Vera şi tea-tree purifică şi revigorează pielea datorită ingredientelor active din plante şi uleiuri naturale presate la rece.

Formula gelului de duş conţine ingrediente cu un puternic efect antibacterian şi emolient, oferind astfel o curăţire eficientă.

-Uleiul de Tea-Tree este antiseptic, acţionează împotriva infecţiilor bacteriene.

-Uleiul de Oregano este antibacterian, antifungic, stimulant, tonic. Aduce beneficii în afecţiunile cutanate, igienă intimă şi micoze ale pielii.

-Uleiul de Cajeput purifică şi revigorează.

-Extractul de Aloe Vera stimulează regenerarea celulară şi hidratează pielea.

-Extractul de gălbenele are o acţiune cicatrizantă, calmantă, reduce iritaţiile şi roşeaţa.

-Extractul de ceai verde este un excepţional antioxidant, încetineşte procesul de îmbătrânire fiziologică a pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *