Secretele uleiului de jojoba – elixirul magic natural

jojoba-oilDacă ai de-a face cu un ten gras sau ai părul cu tendință de îngrășare trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Există multe remedii naturale şi tratamente cosmetice pentru a combate aspectul gras al tenului şi părului, însă cunoașteți efectele rapide şi eficiente pe care la are uleiul de jojoba?

Acesta are o compoziţie chimică apropiată sebumului secretat de piele ceea ce îi permite să acţioneze atât pentru reglarea excesului de sebum, cât şi pentru hidratarea intensivă a acesteia.

Aşadar, dacă vreţi să scăpaţi de tenul gras, nu este nevoie decât să folosiți, zilnic, câteva picături din uleiul de jojoba care va avea grijă de pielea dvs. fără a-i conferi un aspect gras. Uleiul de jojoba nu este indicat doar persoanelor cu tenul gras, ci şi celor cu un ten sensibil şi uscat, întrucât are efect hidratant şi calmant.

Îngriijirea tenului

În cazul tenului iritat, descuamat se poate prepara un amestec în părți egale de ulei de jojoba cu ulei de portocale. Bogat în vitamine, uleiul de portocale este un cunoscut antiinflamator si antiseptic, pe lângă aroma specifică de citrice.

Împotriva ridurilor se pot adăuga în uleiul de jojoba câteva picături de ulei de patciuli care are efect regenerant și anti-inflamator deosebit.

Pentru tenul normal sau uscat se poate pregăti o mască pe bază de argilă la care se adaugă în părți egale ulei de jojoba, miere de albine și 1 picătură de ulei esențial de mușețel. După ce lăsați să acționeze 10 minute, tenul se poate clăti cu apă călduță.

Îngrijirea părului
Uleiul de jojoba este un remediu natural, bogat în vitamina E, care protejează și regenerează firele de păr, fiind de un real ajutor în cazul părului fragil. Părului gras îi reglează excesul de sebum și dacă este folosit în mod constant poate elimina treptat mătreața. De asemenea, reprezintă o modalitate de îngrijire naturală și pentru părul uscat, pe care îl fortifică în profunzime, oferindu-i volum, strălucire și vigoare.

Cea mai simplă metodă este să masați rădăcinile părului cu ulei de jojoba, timp de 10-15 minute, după care puteți spăla părul cu șamponul obișnuit.

Uleiul de jojoba poate fi amestecat cu ou și tinctură de propolis pentru prevenirea căderii părului.

Dacă doriți un păr strălucitor puteți prepara la cald un amestec de ulei de jojoba, unt de cacao și alcool pe care să îl aplicați odată pe săptămână la rădăcina firului de păr. Untul de cocos utilizat în locul celui de cacao poate oferi nutriție de calitate părului dvs. și, totodată, vă va ajuta să preveniți cu succes mătreața datorită proprietăților antibacteriene ale acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *