8 remedii egiptene care sunt încă folosite în zilele noastre

egyptVechii egipteni erau foarte avansați în diagnosticarea și tratarea diferitelor boli. Metodele și tehnicile erau extraordinare, având în vedere lipsa de facilități moderne, sterilizare, sanitare, precum și a capacităților de cercetare.
Remediile proveneau mai ales din natură, fiind considerate tratamente homeopate pentru anumite afecțiuni în ziua de azi!

1. Aloe Vera a fost folosită pentru atenuarea arsurilor, ulcerelor, bolilor de piele și alergiilor.
2. Busuiocul era prescris și folosit ca medicament pentru inimă, și este încă util pentru afecțiunile inimii și astăzi! Busuiocul este o sursa excelenta de carotenoizi, beta-caroten și antioxidanți puternici. Aceasta este o planta sănătoasă pentru inimă, care poate proteja celulele și preveni deteriorarea provocată de radicalii liberi prezenți în corp reducând, totodată, colesterolul.
3. Chimenul a fost folosit pentru a calma digestia și ca odorizant al respirației. Chimenul este utilizat pe scară largă pentru a vindeca diverse tulburări digestive, inclusiv sindromul de colon iritabil. Promovează o digestie sănătoasă și, prin urmare, previne indigestiile și alte cauze ce provoacă afecțiuni ale stomacului.
4. Usturoiul era prescris sclavilor evrei pentru a le da vitalitate, energie, și forță necesare construirii piramidelor. Usturoiul poate spori sinteza proteinelor, crește forța musculară, și acumularea de masă musculară.
5. Tămâia a fost folosită pentru infecții ale gâtului și laringelui, precum și pentru a opri sângerarea și vărsăturile. Tămâia a fost folosită și poate fi utilizată ca antitusiv și eliminarea sputei depuse în tractul respirator și plămâni.
6. Semințele de mac au fost utilizate pentru a calma insomniile, ca anestezic, și la reducerea durerilor.
7. Ceapa era utilizată pentru a preveni răcelile și ameliorarea problemelor cardiovasculare. Ceapa este bogată în compuși sulfurici, cum ar fi thiosulfinați, sulfoxizi și cisteină. Compuși sulfurici joacă un rol în prevenirea cancerului și în prevenirea bolilor de inimă, și acționează ca un stimulator imunitar.
8. Coriandrul era preparat sub formă de ceai pentru probleme urinare, inclusiv cistită. Căldura excesivă din organism era considerată ca find responsabilă pentru senzația de arsură din timpul urinării. Alimentele calde și condimentele nu ar trebui să fie consumate, dar alimente care au proprietăți de răcire sunt perfecte. Coriandru este un bun anti-inflamator, digestiv, precum și pentru eliminarea senzației de arsură în timpul urinării.

Sursa: Organic Health

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *