Scapă rapid de cearcăne cu 6 remedii naturale

Unele dintre cauzele principale care au ca efect formarea cearcănelor sunt ereditatea, îmbătrânirea, pielea uscată, plânsul prelungit, lucrul îndelungat în fața unui calculator, stresul mental sau fizic, lipsa de somn și un regim alimentar nesănătos. Atât bărbații, cât și femeile din diferite grupe de vârstă pot avea cearcăne.

Acestea nu sunt o problemă serioasă care să afecteze pielea, dar conferă feței un aspect obosit, epuizat și nesănătos.

Puteți scăpa cu ușurință de cearcănele inestetice de sub ochi, folosind câteva remedii simple preparate acasă.

Iată 6 remedii eficiente care vă vor scăpa de cearcăne rapid.

1. Ulei de migdale

Uleiul de migdale este un ingredient natural extrem de benefic pentru pielea delicată din jurul ochilor. Utilizarea regulată de ulei de migdale va ajuta la dispariția totală a nuanței întunecate de sub ochii dvs. În plus față de uleiul de migdale, puteți folosi orice ulei amestecat cu vitamina E pentru a elimina petele întunecate de sub ochi.

2. Castravete

Castraveții au proprietăți astringente și de iluminare a pielii care vor ajuta la restabilirea aspectului natural al ochilor. În plus, au efect calmant și răcoritor, mai ales dacă îi veți felia și congela înainte de utilizare.

3. Cartofi cruzi

În cartofi se găsesc agenți de albire naturali care pot ajuta la atenuarea cearcănelor și eliminarea pungilor de sub ochi.

4. Apă de trandafiri

Apa de trandafiri reprezintă un ingredient incredibil pentru îngrijirea pielii. Aceasta reîntinerește pielea și are efect calmant asupra ochilor obosiți. Datorita proprietăților sale ușor astringente funcționează, de asemenea, ca toner extrem de eficient pentru piele.

5. Roșiile

Roșiile au proprietăți de albire care pot ilumina pielea într-o oarecare măsură. De asemenea, sucul de roșii este recomandat pentru hidratarea întregului organism.

• Se amestecă o linguriță de suc de roșii cu o jumătate de linguriță de suc de lămâie. Se aplică ușor acest amestec pe cearcăne și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Clătiți cu apă. Folosiți acest remediu de două ori pe zi, timp de câteva săptămâni. Utilizarea sucului de roșii va avea aceleași efecte pozitive.

6. Suc De Lămâie

Vitamina C prezentă în sucul de lămâie poate ajuta, de asemenea, la eliminarea cearcănelor de sub ochi, datorită proprietăților sale de iluminare a pielii.
Notă: În cazul în care sucul de lămâie provoacă o senzație de arsură este indicat să renunțați la utilizarea acestuia.

Sursa: Top 10 Home Remedies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *