Sapte sfaturi pentru ce nu ar trebui sa faceti dupa ce luati masa!

 
In ziua de astazi este bine sa cunoastem cat mai multe detalii despre modul de viata sanatos, in acest concept intra in primul rand modul cum si cu ce trebuie sa ne hranim.
VivaNatura si-a facut un tel  in a aduna informatii cat mai complexe si apoi sa vi le relatam dumeavoastra, aceste articole sunt preluate atat din studii stiintifice, iar altele sunt  articole preluate din literatura populara si care si-au dovedit eficacitatea de lungul sutelor de ani.
In acest sens va prezentam cateva sfaturi despre ce nu ar trebui sa facem dupa ce luam masa:
1. Nu fumati!– expertii au dovedit ca fumatul unei singure tigari dupa masa este comparabil cu fumatul a 10 tigari (deci sansa de a te imbolnavi de cancer este mai mare);

2. Nu mancati fructe imediat dupa mese – stomacul se va umple cu aer. Mancati fructe dupa 1-2 ore sau cu 1 ora inainte de masa;
3. Nu beti ceai deoarece frunzele de ceai au un continut ridicat de acid. Aceasta substanta va duce la incetinirea digestiei deoarece proteina continuta de mancare se va intari.
4. Nu va dati drumul la curea – slabind cureaua dupa ce ati mancat veti cauza rasucirea intestinelor si blocarea lor;
5. Nu faceti baie – baia va creste presiunea sangelui in maini, picioare si corp astfel incat. in jurul stomacului va scadea. Acest lucru va conduce la incetinirea procesului de digestie din stomac;
6. Nu va plimbati! – Intotdeauna oameni spun ca dupa masa sa mergi 100 de pasi si vei trai 99 de ani. In zilele noastre acest lucru nu mai este valabil. Plimbandu-ne facem ca sangele sa se indrepte spre extremitati si va duce sistemul digestiv in imposibilitatea de a absorbi nutrientii din mancarea pe care am consumat-o.
7. Nu va culcati imediat! – mancarea tocmai injerata nu poate fi digerata cum trebuie. Aceasta va conduce la infectii gastrice si intestinale.
Sursa : mail