Salate de legume si fructe – aport de vitamine in anotimpul friguros

Cum putem sa suplinim aportul de vitamine si minerale in acesta anotimp ?
O  solutie sanatoasa care contribuie la curatarea organismul de toxinele acumulate de sarbatori ar fi salatele de legume si fructe.  Inlocuind o masa copioasa cu aceste salate mai putem sa scapam si de cele cateva kilograme in plus.
Va prezentam 3 salate gustoase si apetisante:
1. Salata de varza cu ananas
Varza alba, varza rosie, aceasta leguma face minuni pentru bucatariile si meniurile gospodinelor… Poate fi preparata in nenumarate feluri, iar salatele de varza sunt la mare apreciere. De data aceasta iti propunem o reteta de varza cu ananas, cu iz exotic, dar care cu siguranta va face furori printre membrii familiei tale! Combinatia de legume cu fructe este la mare cautare, datorita gustului inedit de care se bucura mesenii. Poate ca este timpul sa apelezi cat mai des la astfel de retete mai putin obisnuite!
Ingrediente:
100 g varza (alba sau rosie) taiata in felii subtiri;
50 g ananas, taiat cubulete;
50 g mar, ras mare;
1 lingura smantana batuta;
condimente.
Mod de preparare:
Varza, ananasul si marul se amesteca cu smantana si condimentele preferate. Salata se serveste imediat.
 
2. Salată de ţelină cu ciuperci
Am declarat deschis sezonul vitaminelor! Telina este binecunoscuta pentru proprietatile sale terapeutice si pentru vitaminele continute. In combinatie cu ciupercile, nu poate rezulta decat o salata delicioasa, excelenta pentru un pranz usor. Usturoiul care se adauga sosului ii da un plus de rafinament si de savoare, iar decorarea cu seminte de floarea-soarelui ii va conferi un aspect deosebit. Pofta buna!

Ingrediente:

1/2 tulpina de telina taiata fin;
1 ceapa mica taiata in rondele;
200 g ciuperci de cultura taiate in opt;
1 ardei verde taiat in cubulete mici;
3 linguri seminte de floarea-soarelui.
Sosul:
2 linguri suc proaspat de lamaie ;
5 linguri ulei;
1 catel de usturoi pisat;
piper;
nucsoara;
sare de mare;
patrunjel tocat.

Mod de preparare:

Dupa prepararea sosului prin omogenizarea tuturor ingredientelor, acesta se toarna peste legume. Salata se poate decora cu cateva seminte de floarea-soarelui.

3. Castraveţi umpluţi

Te gandeai la aceasta posibilitate? Sa gatesti castraveti umpluti?  Se prepara incredibil de repede si de usor, putand fi „gatita” si de „incepatoarele” in domeniul gastronomic. Pregateste-te sa ii uimesti pe cei dragi cu o reteta de vara!

Ingrediente:

1 castravete;
1 rosie taiata cubulete;
aproximativ 200 g smantana cu branza de vaci;
1 lingurita ceapa rasa;
putina sare de mare;
boia;
frunze de salata.

Mod de preparare:

Intr-un vas, se bate spuma branza de vaci impreuna cu rosia, iar compozitia rezultata se amesteca cu celelalte ingrediente.
Castravetele se taie in felii de 2 cm grosime, se scoate miezul din fiecare felie si se asaza pe frunzele de salata (se poate taia castravetele si pe lung si se scoate miezul). Apoi se umple cu compozitia care este gata preparata.