Vitamina C trebuie să se găsească în alimentaţia ta, pentru imbunatatirea vederii.
Însă fiind foarte usor oxidabila şi sensibila la variaţii de temperatură, vitamina C se deteriorează foarte uşor si cele mai indicate surse de vitamina C sunt cele naturale.
„De ce e mai bine asa?
Pentru că în acest fel, vitamina C obţinută din sursele naturale, sunt absorbite mult mai rapid şi mai
bine de organismul tău.
Cele mai importante surse de vitamina C sunt fructele si legumele. Ele ar trebui consumate în stare proaspată, sau sub forma de sucuri sau salate.
Consumul ridicat de vitamina C favorizează absorbţia fierului în organismul tau.
Deci “vei ochi” doi iepuri dintr-o lovitură.
Există foarte multe fructe şi legume cu un conţinut ridicat de vitamina C, însă eu ţi le recomand acum pe cele pe care le gaseşti cu uşurinţă în pieţele şi supermarketurile de la noi din ţara .
În acest mod poţi fi sigur ca fructele si legumele pe care le vei cumpara sunt proaspete iar conţinutul de vitamina C va fi foarte ridicat.
În fructe cantitatea cea mai mare de vitamina C o vei gasi in:
· Cătina (1000mg%)
· Măceşe (600 mg%)
· Coaze negre (200mg%)
· Citrice (50mg%),
· Zmeura (30mg%),
· Afine(<30mg%),
· Mure(<30mg%),
· Visine, agrise, pepene galben şi mere(<30mg%).
Deşi vei avea tentaţia să crezi ca doar fructele conţin vitamina C trebuie să ştii că şi legumele sunt o sursă cel puţin la fel de importantă de vitamina C.
Ştiai că 2 linguri de patrunjel proaspăt tocat conţine mai multă Vitamina C decat o lămâie?
Legumele cu conţinut foarte ridicat de vitamina C sunt:
· Pătrunjelul (220mg%)
· Ardei gras (150mg%)
· Mărar (150mg%)
· Hrean ( 100mg%)
· Spanac(60mg%)
· Conopida (sub 60mg%)
· Salata verde (sub 60mg%)
· Varza
· Ceapa, mazare, ridichi, cartofi (sub 60mg%)
Desigur că în sezoanele reci când fructele şi legumele proaspete autohtone sunt mai greu de găsit poţi să consumi şi alte fructe gen: kiwi, portocale, gref, lamai etc.
În cazul în care fumezi, munceşti foarte mult, eşti supus stresului, faci sport, lucrezi în medii toxice cu vapori de plumb, benzen, lacuri şi vopsele, te sfătuiesc să dublezi doza ta de vitamina C.
În aceste cazuri vitamina C din organismul tau se consuma foarte repede.
Daca suferi de afectiuni ale stomacului (gastrita, ulcer) îţi recomand să îţi consulţi medicul înainte de a mări doza de vitamina C.
În rest nu ai de ce să îţi faci griji, surplusul de vitamina C din organismul tau se va elimina prin urină şi transpiraţie.
Aşadar, daca vrei să ai grjă de ochii tăi, şi vrei ca vederea ta să nu se deterioreze, consumă zilnic minim 2000 mg/zi, 1000mg/dimineaţa şi 1000mg/după masă.”
Pus la dispozitihttp://WWW.RenuntaLaOchelari.COMe de :