Rețeta care vindecă acneea și curăță pielea

Acneea este flagelul vârstei adolescentine iar la anii maturității devine pur și simplu enervantă. Dar, se pare, acneea nu înseamnă doar dezechilibru hormonal, are un pic de a face și cu ceea ce consumăm în mod obișnuit.

Acest suc este eficient în mod special împotriva acneei din cauza conținutului său ridicat de vitamina C și a altor substanțe nutritive bogate în betacaroten. Aceste substanțe nutritive ajuta la lupta împotriva bacteriilor și determină hrănirea pielii, prevenind uscarea acesteia și apariția petelor.

Sucul este util atât împotriva balonării, cât și pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale, conducând la scăderea colesterolului rău, și poate chiar ajută la ameliorarea problemelor de digestie. Așadar, să trecem la subiect.

Veți avea nevoie de:

• 3 linguri de busuioc mărunțit, uscat sau proaspăt
• 14 morcovi de mărime medie
• ½ de lămâie
• 5 piersici mijlocii

Preparați sucul folosind un storcător sau un blender.

Sursa: SimpleOrganicLife

~~oOo~~

crema-fata-grepfruitCrema de fata pentru ten gras cu aloe vera cu grapefruit

Tenul gras se poate prezenta în două variante, în funcție de natura tulburărilor metabolismului lipidelor: ten gras-uleios și ten gras asfixic. Indiferent de variantă, pielea prinsă între degete este îngroșată și, la pipăit, se simte o granulație mai mult sau mai puțin dură. Uneori se poate întâlni o deshidratare superficială, datorită faptului că sebumul în stare de seboree este hidrofob și această anomalie blochează circulația apei intercelulare. Tenul gras este caracteristic și pesoanelor cu un psihic stresat și un moral scăzut.
De obicei, axul facial, împreună cu aripioarele nasului sunt zonele feței în care pielea prezintă un exces de grăsime. Această hiperactivitate a glandelor sebacee este influențată de mulți factori, printre care menționăm: constipația, tulburările endocrine, tulburările nervoase.

Schema de tratament aplicată în cazul tenului gras este următoarea: demachiere cu lapte demachiant pentru ten gras, dezinfectarea tenului cu o loțiune dezinfectantă și astringentă, care ajută la închiderea porilor, aplicarea de măști pentru ten gras și, seara, aplicarea unei creme pentru ten gras.

Crema de fata pentru ten gras cu aloe si grapefruit ajută la reținerea apei în straturile de suprafață, pentru a menține pielea moale și suplă. Formula acesteia este una ușoară, apoasă, fluidă. Crema se aplică prin masaj ușor, se lasă să pătrundă în piele pentru câteva minute, apoi se apasă cu un șervețel curat deasupra feței, pentru a absorbi excesul și pentru a preveni un aspect lucios.
Crema conține aproape 90% apă, uleiuri prețioase de chimen negru, morcov și măceșe, uleiuri esențiale de bergamotă, neem, grape-fruit, tea-tree, spearmint, extracte de plante atent selecționate pentru rolul lor tonic și astringent, care reduc astfel secreția sebacee și tendința de ridare, strâng porii și oferă fermitate pielii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *