Frunzele acestei plante atenuează ridurile, acneea, petele negre și alergiile pielii – cum se utilizează

Cu toții am suferit probabil de pe urma anumitor probleme ale pielii, fie că a fost vorba de riduri, acnee, pete, hipersensibilitate sau pete întunecate apărute pe față. Din fericire, în afară de procedurile cosmetice, avem numeroase alternative naturale dintre care putem alege și ne putem bucura de efectele lor extrem de avantajoase pentru tratamentul stărilor de iritație ale pielii.

Una dintre alternative este utilizarea frunzelor de guava, care sunt foarte eficiente în ameliorarea problemelor pielii. Iată patru moduri de utilizare a frunzelor de guava pentru diferite afecțiuni:

Reduc dermatita atopică

Frunzele aplicate direct pe locul afectat ameliorează roșeața și iritațiile cauzate de dermatita atopică. Mai mult, acestea au proprietăți anti-alergice care inhibă producția de histamine (substanțe chimice eliberate în organism ca parte a unei reacții alergice, cauza pruritului tipic, strănuturilor, respirații șuierătoare și umflăturilor cauzate de simptomele alergice).

Tratament pentru acnee

Jurnalul American de Medicină Chineză a publicat un studiu care a relevat faptul că frunzele de guava sunt extrem de benefice împotriva organismelor microscopice ce provoacă acneea, deoarece posedă proprietăți antibacteriene extrem de puternice.

Elimină ridurile

S-a dovedit prin studii științifice că frunzele de guava sunt chiar mai benefice decât fructele. Acestea au proprietăți anti-cancer, și pot distruge cu succes radicalii liberi din organism. În consecință, frunzele de guava reprezintă un factor puternic anti-rid.

Iluminează petele întunecate

Frunzele de guava pot fi utilizate în tratamentele împotriva petelor: cum ar fi petele roșii și întunecate pe față. Ele acționează ca agent de tonifiere, și ajută la reducerea iritării prin distrugerea organismelor microscopice.

Metoda de tratament:

În caz de dermatită atopică, se recomandă utilizarea frunzelor uscate de guava. Se zdrobesc și se adaugă într-o cadă cu apă caldă. Pentru celelalte probleme ale pielii este suficientă prepararea unui decoct cu cu care se tamponează zona afectată.

Sursa: HealthyFoodHouse

~~oOo~~

Aloe Plant – gel pentru piele

aloe-gelAloe Plant este un gel 100% natural de aloe vera, cu argint coloidal și ulei de tea tree. Gelul conține o concentrație mare de aloe vera și poate fi utilizat pentru diverse afecțiuni cutanate.

Aloe Vera este o plantă minune care are multiple efecte benefice asupra organismului uman. Ea acționează la nivel tegumentar, având proprietăți cicatrizante extraordinare și regeneratoare. Aloe Vera este antiseptică, antimicotică, antibacteriană, antiinflamatoare, dezinfectantă, analgezică, antioxidantă (încetinește procesul de îmbătrânire a pielii), purificatoare și detoxifiantă. Planta conține vitaminele A, B1, B2, B6, minerale, precum și o mare cantitate de aminoacizi și enzime, ușor asimilabile.

Astfel, prin calitățile sale curative excepționale, gelul de aloe vera este un remediu ideal pentru multiple afecțiuni cutanate: previne și ameliorează acneea, arsurile solare, arsurile de orice fel, erupțiile cutanate, micozele (produse de ciuperci parazitare ale pielii), diversele alergii și mâncărimi, eczemele, urticaria, ridurile, zona zoster, psoriazis.

Banii înapoi garantat
Este folosit chiar si pentru tratarea hemoroizilor și a înțepăturilor de insecte, a rănilor și zgârieturilor. Gelul formează un strat răcoros care calmează țesuturile inflamate, iritate, dureroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *