Ghimbirul este un condiment provenit din orient, folosit pentru proprietățile sale curative multiple, benefice, asupra organismului uman. Ceaiul de ghimbir se utilizează ca adjuvant în curele de slăbire şi pentru îndepărtarea simptomelor de răceală şi gripă.
Ghimbirul își găsește utilitatea nu doar în bucătărie, fiind o plantă ce poate fi folosită în diverse terapii. Conține Vitamina A, C, E, vitamine din complexul B, sodiu, magneziu, zinc, fosfor, fier și calciu. Bogat în potasiu și mangan, întărește imunitatea și rezistența în fața bolilor. Conține, de asemenea, siliciu, care păstrează sănătatea pielii, a părului, dinților și unghiilor. Din timpuri străvechi, ghimbirul a fost folosit pentru tratarea diferitelor afecțiuni, dovedindu-se un remediu sigur, delicat, eficient și fără efecte secundare.
Ingrediente:
Berea din ghimbir se poate găsi şi în comerţ, dar la fabricarea acesteia se folosesc adesea substanțe de sinteză în cantități nerecomandate, astfel încât abia se poate simți, anemic, gustul ghimbirului. Iată care sunt ingredientele care vă vor ajuta să preparați acasă o băutură delicioasă:
- o sticlă de doi litri cu apă plată,
- o bucată măricică de rădăcină de ghimbir sau două linguri cu ghimbir dat pe răzătoare,
- o lămâie,
- un vas cu zahăr sau miere
- 1/4 lingură cu pulbere de drojdie de bere.
Preparare:
Amestecați zahărul cu pulberea de drojdie de bere și adăugați în apă. Radeţi ghimbirul peste care veți stoarce lămâia şi adăugați amestecul în sticlă. Nu uitați să păstrați un spațiu de aer între limita superioară a lichidului și buza sticlei pentru a preveni explozia, o dată ce drojdia începe să fermenteze. Strângeţi bine capacul, apoi puneţi sticla într-un loc cald. Se lasă la fermentat una-două zile.
Se filtrează şi se ţine la frigider
După deschidere amestecul se filtrează cu o strecurătoare sau tifon şi se păstrează la frigider.
Aceasta este cea mai simplă metodă de a obţine bere naturală din ghimbir, mult mai slab alcoolizată decât cea din comerţ, sub 2% alcool, şi mult mai sănătoasă.
Pentru a varia și îmbunătăți rețeta se pot adăuga și alte arome, cum ar fi ienupărul, lemnul dulce sau chilli – ce oferă produsului o „înţepătură“ suplimentară. Uneori se foloseşte şi coada-şoricelului, pentru a inhiba creşterea bacteriană.
~~oOo~~
Aloe Plant – gel pentru piele
Aloe Plant este un gel 100% natural de aloe vera, cu argint coloidal și ulei de tea tree. Gelul conține o concentrație mare de aloe vera și poate fi utilizat pentru diverse afecțiuni cutanate.
Aloe Vera este o plantă minune care are multiple efecte benefice asupra organismului uman. Ea acționează la nivel tegumentar, având proprietăți cicatrizante extraordinare și regeneratoare. Aloe Vera este antiseptică, antimicotică, antibacteriană, antiinflamatoare, dezinfectantă, analgezică, antioxidantă (încetinește procesul de îmbătrânire a pielii), purificatoare și detoxifiantă. Planta conține vitaminele A, B1, B2, B6, minerale, precum și o mare cantitate de aminoacizi și enzime, ușor asimilabile.
Astfel, prin calitățile sale curative excepționale, gelul de aloe vera este un remediu ideal pentru multiple afecțiuni cutanate: previne și ameliorează acneea, arsurile solare, arsurile de orice fel, erupțiile cutanate, micozele (produse de ciuperci parazitare ale pielii), diversele alergii și mâncărimi, eczemele, urticaria, ridurile, zona zoster, psoriazis.
Banii înapoi garantat
Este folosit chiar si pentru tratarea hemoroizilor și a înțepăturilor de insecte, a rănilor și zgârieturilor. Gelul formează un strat răcoros care calmează țesuturile inflamate, iritate, dureroase.