Cu toții luăm libertatea de mișcare ca pe un drept garantat de la sine, până când aceasta devine limitată. Cauza acestei neplăceri vine sub forma artritei, sau inflamarea uneia sau mai multor articulații.
Există două tipuri principale de artrită, osteo și reumatoidă, și ambele au diferite moduri în care ne pot afecta. Artrita osteo- apare atunci când cartilajul dintre oase se erodează, până când ajungem să măcinăm articulațiile os pe os. Artrita reumatoidă este puțin mai simplă, fiind cauzată de o tulburare autoimună care duce la inflamarea membranei sinoviale (un țesut moale, care protejează articulațiile în corp) și care poate determina pierdere de masă osoasă. Indiferent de ceea ce experimentați, există remedii naturale pentru a gestiona durerea și ameliora simptomele durerilor articulare.
Frunzele de păpădie
Incredibil de bogate în vitaminele A și C, frunzele de păpădie pot ajuta la repararea țesuturilor deteriorate și ajută ficatul să elimine toxinele din sânge. Studiile, deși limitate, au arătat, de asemenea, proprietăți anti-inflamatorii datorate acidului linoleic conținut e acestea. Acidul linolenic este un acid gras esențial cerut de organism pentru a produce prostaglandine care reglează practic răspunsurile imune și suprimă inflamația. Din cauza implicării sale în răspunsul imun al organismului, păpădia demonstrează un potențial serios atunci când este vorba de tratarea artritei reumatoide, în special. Vă puteți bucura de frunzele de păpădie în salată sau preparând un ceai.
Veți avea nevoie de…
-3 lingurițe de frunze de păpădie proaspete sau 1 linguriță de frunze uscate
-1 cană de apă clocotită,
dacă preparați un ceai sau…
– un pumn de frunze proaspete (în cazul în care pregătiți o salată)
– ulei de măsline extra virgin
Indicații:
Pentru ceaiul de frunze proaspete de păpădie, infuzați 3 lingurițe de frunze proaspete sau 1 linguriță de frunze uscate la 1 cană de apă clocotită. Se strecoară și se bea de două ori pe zi. Ceaiul de păpădie este foarte amar … ați fost avertizați! Aveți posibilitatea să adăugați miere pentru a-l îndulci dacă doriți.
Pentru a pregăti o salată, pur și simplu combinați verdeața cu o altă rețetă de salată, sau consumați-le simplu, cu un pic de ulei de măsline extra virgin. Frunzele mai vechi pot fi ușor sărate pentru a le înmuia un pic.
Sursa: EverydayRoots
. . .
Lyber – cremă pentru masaj încălzitor
Formula unică a Cremei pentru masaj încălzitor Lyber de la VivaNatura, se bazează pe rețete tradiţionale şi conţine extracte din 17 plante (camfor natural, untul pământului, arnică, salcie, ardei iute, castan, creţuşcă, frasin, muştar negru, piper, plop negru, ienupăr, terebentină, etc.) recunoscute ca având proprietăţi speciale, antireumatice, antiinflamatoare, antiartritice şi analgezice. Un alt elemet esențial care se regăsește în componența cremei Lyber este o fracție specială obținută din petrol, el fiind considerat un remediu natural, tradițional, în medicina populară românească. Plante medicinale în amestec cu petrolul, au rolul de a potența efecte terapeutice deosebite ale acestuia.
Crema pentru masaj încălzitor Lyber este un produs 98% natural, cu un puternic rol terapeutic, care ajută nu doar la calmarea durerilor articulare, ci și la ameliorarea bolilor reumatice, redând mobilitatea articulaţiilor. Datorită formulei complexe și a substanțelor active, crema poate fi utilizată, având efecte deosebite și în cazul, durerilor musculare, a entorselor, fracturilor și contuziilor.
Crema Lyber de la VivaNatura a fost concepută într-un proces îndelulgat și conține aproape toate ingredientele naturale care au efecte benefice asupra reumatismului și durerilor articulare, dar și alte remedii mai puțin cunoscute. Crema este rezultatul cercetărilor de mai mulți ani realizate de ing. biotehnolog Leonard Radutz.