Remedii naturale pentru fibromialgie (crampe musculare)

Tratamente-naturiste-pentru-fibromialgieProvocarea legată de această afecțiune este că nu se caracterizează numai prin dureri musculo-scheletice cronice pe scară largă, dar este, de asemenea, un sindrom însoțit de oboseală, insomnie, rigiditate articulară și chiar are implicații psihologice cum ar fi depresia și anxietatea.

În timp ce originea exactă a acestei tulburări a sistemului nervos central rămâne necunoscută, multe tratamente clinice implică intervenții terapeutice și farmacologice. Cu toate acestea, de cele multe ori acestea nu sunt eficiente. Studiile clinice, arată că intervențiile în cazurile de fibromialgie au eficacitate doar pe termen scurt sau pacienții pot avea probleme cu respectarea tratamentelor pe bază de exerciții fizice. Tratamentele farmacologice pe de altă parte pot prezenta efecte secundare considerabile.

Plante medicinale eficiente pentru fibromialgie

Mușețel

Oamenii de știință cred ca florile uscate de mușețel conțin terpenoide si flavonoide, care contribuie la accentuarea proprietăților sale curative și preventive. Și pentru că este o plantă cu acțiune moderată, este sigură de utilizat chiar și pentru copii și are o gamă largă de aplicații în afară de spasmele musculare, dureri reumatice și fibromialgie.

Valeriana

Ca și în cazul mușețelului, valeriana este, de asemenea, un relaxant natural. Când cercetătorii din Germania au studiat efectul băilor în care s-a adăugat ulei de valeriană asupra durerii, insomniei și crampelor musculare, un număr semnificativ de pacienți cu fibromialgie generalizată au raportat îmbunătățiri majore resimțite în starea lor generală și de odihnă în timp ce numărul de crampe musculare, de asemenea, a scăzut semnificativ.

Griffonia Simplicifolia

Deși mai puțin cunoscută, Griffonia simplicifolia este o plantă puternică, care poate fi folosit în eliminarea simptomelor debilitante de fibromialgie. Planta conține de fapt un nivel ridicat de 5- HTP, care este considerat ca fiind un calmant eficient al durerilor.

Kava kava

Populară pentru capacitatea sa de a alunga anxietatea și nervozitatea, kava kava este o plantă foarte puternică, care poate fi utilizată pentru a trata mai multe simptome ale fibromialgiei. De fapt ajută la alinarea tensiunii nervoase care este asociată cu stări caracterizate prin spasme musculare, cum ar fi fibromialgia.
Utilizarea kava kava este considerată a fi eficace în reducerea stresului mental în timp ce determină creșterea capacităților mentale. De asemenea, relaxează mușchii striați ce permit astfel unei cantități mai mari de sânge să curgă în creier. De fapt, pacienții sunt în măsură să gândească mai clar și mai corect.

Sursa: Herbs Info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *