Remedii naturale pentru picioarele varicoase (care vă pot scăpa de grăsime și celulită)

Doriți să scăpați de senzaţia de picioare grele şi obosite dar şi de acumularea de grăsime şi celulită? Există remedii naturale care vă pot reda libertatea de mişcare la fel de rapid ca medicamentele clasice. Iată care sunt cele mai eficiente și rapide remedii din plante pentru astfel de probleme!

Unguente din viță de vie, castan sau chiparos

Cremele preparate în casă care au în compoziţie extracte din viţă-de-vie roşie, castan de India, sau chiparos au capacitatea de a reduce senzaţia de picioare grele, favorizând eliminarea surplusului de lichide din ţesuturi şi ameliorând, în același timp, aspectul general al pielii. Acestea se recomandă a fi folosite de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru efecte maxime.

Comprese cu infuzie din ienupăr și molid

Se macină mărunt zece conuri de molid uscate şi zece fructe de ienupăr. Se pun într-o sticlă, apoi se adaugă coaja rasă de la o lămâie peste care se toarnă o jumătate de litru de alcool cu concentrație puternică. Se lasă la macerat zece zile, după care se adaugă 50 de picături de ulei esenţial de chiparos şi 50 de picături de ulei esenţial de lămâie. Compresele aplicate timp de zece minute cu acest preparat reduc infiamaţiile gambelor şi gleznelor.

Băi cu castan sălbatic

Unele remedii care ajută la eliminarea grăsimilor sunt preparate pe bază de castan sălbatic și au efect de protecție a capilarelor, contribuind la accelerarea micro-circulației de la nivelul pielii şi la eliminarea depunerilor de grăsimi. Pentru băile cu infuzie de castan sălbatic se folosesc praful, frunzele sau chiar fructele de castan sălbatic măcinate din care se prepară un ceai concentrat în care se lasă să se odinească picioarele timp de 20-30 de minute.

Băi relaxante cu soc

Socul are efect de relaxare și sporire a circulației sangvine, ceea ce ajută la eliminarea grăsimilor. Astfel, baia cu infuzie de soc are efecte rapide în dezumflarea picioarelor obosite. Adăugați 5 lingurițe din soc mărunțit peste un litru de apă fiartă și lăsați să se infuzeze timp de 15 minute, apoi turnați-o într-un lighean. Relaxați-vă picioarele în această apă cu infuzie de soc și masați ușor.

Sursa: NaturalLivingIdeas

***

varicastanVaricastan – cremă pentru masajul picioarelor

Laboratoarele Genna – VivaNatura au creat un produs 100% natural, Varicastan,o cremă pentru masajul picioarelor cu circulație periferică deficitară și varice, cu hamamelis și castan, care îmbină principiile active din plantele într-o formulă ideală pentru confortul și sănătatea picioarelor tale.

Ingrediente vegetale active (castan, hamamelis, tătăneasă, gălbenele, afin, măceș, iederă, lavandă, mentă, nuc, salcie, arnică, tea tree, susan, ulei de măsline) au acțiune antiinflamatoare și regeneratoare, cu efecte de calmare și drenare a circulației sanguine la nivelul picioarelor.

Crema de masaj pentru picioare, Varicastan, datorită complexului de plante, stimulează circulația capilară, are proprietăți venotonice (cresc tonicitatea pereților venoși), vasoconstrictoare și vasoregulatoare, beneficiile fiind de durată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *