Oamenii de știință recomandă femeilor să renunțe imediat la purtarea sutienului. Iată de ce!

Femeile care nu aleg să poarte sutiene sunt adesea considerate lipsite de feminitate sau hipioate, dar rezultatele unui studiu derulat pe o perioadă de 15 ani, efectuat în Franța sugerează că aceste femei au de fapt dreptate când aleg să renunțe la acest obiect vestimentar.

„Din punct de vedere medical, fiziologic, anatomic, sânii nu beneficiază de pe urma lipsei atracției gravitaționale,” a declarat Jean-Denis Rouillon, profesor la Universitatea din Franche-Comté în Besançon.

Studiul a fost efectuat la spitalul universității, unde Rouillon a măsurat și examinat sânii unui număr de peste 300 de femei, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, observând modul în care suportul oferit de sutien a afectat corpurile și sănătatea acestora în timp.

Descoperirile sale? Femeile care nu au folosit sutien au resimțit beneficii efective pe termen lung. Sânii acestora au avut mai mult țesut muscular și naturale pentru suport. Atunci când s-au purtat sutiene, unele țesuturi nu a crescut, ceea ce, de fapt, a cauzat lăsarea acestora mai repede și mai accentuat.

„La început, am fost un pic reticentă la ideea de a nu purta sutien”, a declarat o participantă la studiu, Capucine Vercellotti, o femeie în vârstă de 28 de ani. „Dar am încercat și după cinci minute, nu am mai avut nici o problemă.”

Dacă ați purtat sutien ani de zile, dacă nu chiar zeci de ani, Rouillon nu vă sfătuiește să renunțați la acestea definitiv. Renunțarea bruscă la sutien poate fi, de fapt, periculoasă. În schimb, este indicat să purtați sutiene mai puțin și mai rar, pentru a oferi țesutului sânilor posibilitatea de recuperare.

***

Crema pentru întreținerea sânilor cu uleiuri naturale și extracte din plante

cream-saniCrema pentru sâni VivaNatura a reunit într-o formulă completă, ingredientele cu efecte benefice în ceea ce privește întreținerea sânilor. Masajul sânilor tonifică pielea și țesuturile profunde ale sânilor, determină creșterea în volum a acestora.

Mărarul, feniculul și anasonul, care se găsesc în compoziția cremei, conţin fitohormoni, estrogeni vegetali, care ajută la dezvoltarea sânilor și a caracterelor sexuale feminine. Uleiul de germeni de grâu are efecte remarcabile în ceea ce privește tonifierea și elasticizarea pielii, previne îmbătrînirea ei și apariția vergeturilor, prin stimularea sintezei de colagen și elastină. Este bogat în vitamine, în special vitamina E și K, și acizi grași polinesaturați.

Uleiul de jojoba este un antioxidant puternic, care protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, este hidratant, are un conținut ridicat de minerale și vitamine, nu astupă porii și se absoarbe ușor, datorită structurii asemănătoare celei a uleiurilor din pielea noastră. Uleiul de măsline, recunoscut pentru proprietățile sale deosebite, are efecte anti-aging, hrănește și protejează pielea, prin conținutul bogat de nutrienți.
În compoziția cremei se regăsesc și alte ingrediente atent selecționate care contribuie la întreținerea și creșterea sânilor, cum ar fi: schinduful, pueraria, lemnul dulce.

Conţine 98 % substanţe naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *