Fierbeți semințele de pepene verde: rezultatele vă vor surprinde! (Reţetă)

Cu toții suntem consumatori bucuroși de pepene verde. Dar, aruncăm permanent micile semințe, fără a realiza avantajele pe care le au asupra sănătății.

Semințele de pepene verde au în compoziție numeroase substanțe nutritive, cum ar fi acizi grași, proteine esențiale, minerale precum magneziu, potasiu, mangan, fier, zinc, fosfor și sunt pline de vitamina B, cum ar fi tiamina, niacina, acid folic.

De asemenea, acestea oferă 600 de grame de calorii.

Semințele de pepene conțin, de asemenea, citrulină, o substanță care acționează ca un antioxidant, cu efecte pozitive în cazul arteriosclerozei, hipertensiunii, anginei pectorale și disfuncției erectile, promovând extinderea vaselor de sânge.

Aceste semințe mai sunt utile pentru tratarea bolilor renale și ale tractului urinar.

Pentru a elimina pietrele și nisipul din rinichi este indicat să preparați un ceai din semințe de pepene verde proaspete.

Iată rețeta magică de ceai de semințe pepene verde :

Aveți nevoie de 20-30 semințe de pepene verde. Se mărunțesc și se fierb timp de 15 minute în 2l de apă.

Consumați acest ceai timp de 2 zile și faceți o pauză a treia zi.

Procedura trebuie repetată timp de câteva săptămâni, dar este foarte important să opriți temporar administrarea la fiecare a treia zi.

Beneficiile semințelor de pepene verde pentru sănătatea părului

Întărirea firelor păr

Aceste semințe au un conținut ridicat de proteine și de aminoacizi care vor consolida cu ușurință structura firului de păr.

De asemenea, semințele de pepene verde prăjite văr face podoaba capilară strălucitoare, din cauza cuprului care contribuie la producerea melaninei – un pigment care dă culoarea părului.

Tratează mâncărimile scalpului

Uleiul din semințe de pepene verde are o textură ușoară, care poate fi absorbit cu ușurință. Puteți utiliza uleiul ca hidratant pentru scalpul uscat, și ameliorarea senzațiilor de mâncărime.

Menține părul negru

Semințele conțin minerale, cum ar fi cuprul, care ajută la stimularea producției de melanină în organism, răspunzătoare pentru păstrarea culorii părului. De asemenea, aceasta menține și culoarea naturală a pielii.

Sursa: CareBodyHair

***

balsam de parBalsamul de păr este un produs natural, ce conține ingredienți activi cu efect regenerant și nutritiv, care întăresc și prelungesc efectul Șamponului VivaNatura. Componentele naturale ale balsamului de păr VivaNatura au proprietatea de a reface structura degradată a firului de păr, care este adesea supus agresiunii mediului extern (soare, vânt, vopsea de păr, placă sau ondulator). Părul necesită o îngrijire specială atât vara, cât și iarna, întrucât soarele puternic și umiditatea, greul și vântul afectează structura firului de păr. În acest caz, este indicat să folosim, la fiecare spălare, un balsam natural care “îmblânzește” părul și îi conferă strălucire și volum. Balsamul de păr cu Aloe și Tătăneasă este ideal pentru a avea un păr sănătos și plin de vitalitate.

Balsamul are o formulă regenerantă, care tonifică și hidratează rădăcina și firul de păr. Conține uleiuri naturale, presate la rece de măsline, cocos, care hrănesc și întăresc părul deteriorat și fragil, extracte din plante: tătăneasă, răchitan, gălbenele, mușețel, plop, coada șoricelului, brad, uleiuri esențiale de patchoulli, tea tree. Toate aceste ingrediente acționează sinergic pentru ca părul să devină mătăsos, cu volum și plin de viață. Balsamul natural VivaNatura accentuează culoarea și luciul, stimulează creșterea părului și oferă protecție împotriva agenților de degradare. Formula balsamului este îmbunătățită cu extractul de aloe vera, care are un efect antioxidant, antibiotic, regenerator celular, astringent, ce conține peste 75 de elemente nutritive – vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, acid folic, etc), minerale (calciu, crom, cupru, fier, magneziu, potasiu, forfor, sodiu, zinc), aminoacizi și enzime. Aloe Vera este un remediu ideal pentru căderea părului, păstrează echilibrul pH-ului la nivelul scalpului, acționează ca un balsam natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *